測量(GP,BS,QS)討論區3

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
想問下入到main con嘅巴打咩背景 做mains QS有經驗有冇機入到大main con?

想問下入到main con嘅巴打咩背景 做mains QS有經驗有冇機入到大main con?

今年真心好難揾工,十份九份都冇回音,QS真係沒落

Fg?
我都想轉工
做緊building MC

2年經AQS 揾唔到新工做緊10仔

無得見定見唔成?

無得見

兩年都沒得見 你之前果兩年係邊做

半年MAIN CON打雜
一年CONSULTANT
一年幾 10仔
加埋差唔多3年

辭工後到時乜屎都要食, 個市差到冇新工出響JOBSDB

都有嘅 無經驗就窄窄地
有無egs巴絲

都有嘅 無經驗就窄窄地

就黎要去咬老綜
舊年個市都好地地

都有嘅 無經驗就窄窄地

就黎要去咬老綜
舊年個市都好地地

Fit Out 應該死極有個度 下一份都打算做返fit out
有間sub仔請我做aqs 但我又驚做sub難轉番出黎做其他野

而且自己仲考慮緊讀唔讀top up 好難諗

記得你好似都係city asso
做住先la,我都做緊sub仔
in過好多間main con都唔請

做開10仔好難出番黎
有間sub仔請我做aqs 但我又驚做sub難轉番出黎做其他野

而且自己仲考慮緊讀唔讀top up 好難諗

記得你好似都係city asso
做住先la,我都做緊sub仔
in過好多間main con都唔請

做開10仔好難出番黎

無乜野做,準時收工。
我幾撚恨準時走,又無咁多野做。

都有嘅 無經驗就窄窄地

就黎要去咬老綜
舊年個市都好地地

Fit Out 應該死極有個度 下一份都打算做返fit out

見Paul Y成日登請人 都係廢事apply

Fg?
我都想轉工

無得見定見唔成?

無得見

一年幾 10仔
加埋差唔多3年

做咩做左一年consultant唔做?
Consultant lm

Fg?
我都想轉工

無得見定見唔成?

無得見

一年幾 10仔
加埋差唔多3年

做咩做左一年consultant唔做?

每日工作就係出Tender check tender 悶都頂唔住

都有嘅 無經驗就窄窄地

就黎要去咬老綜
舊年個市都好地地

見Paul Y成日登請人 都係廢事apply

Paul Y 成班QS 爛仔咁
傾多兩句都想嘈咁
大家點睇係qs consultant 入邊負責E&M

好似好少人係負責E&M
轉contractor易唔易

qs如果熟E&M都係種優勢
有時見consultant/contractor請人都話prefer有E&M background

我跟緊e&m
雖然唔中意
但冇得我揀而且真係有唔少例子有e&m經驗可以叫高啲
所以我都努力緊e&m

lunch time 2hrs ?
6 days

6 days

最討厭返8-6 星期6要返更加地獄
返到SITE要訓番一個鐘先做到野
大家點睇係qs consultant 入邊負責E&M

好似好少人係負責E&M
轉contractor易唔易

qs如果熟E&M都係種優勢
有時見consultant/contractor請人都話prefer有E&M background

我跟緊e&m
雖然唔中意
但冇得我揀而且真係有唔少例子有e&m經驗可以叫高啲
所以我都努力緊e&m

請唔請人?

6 days

返緊8-5半
lunch time 1.5hrs
正常就返到公司食一個鐘早餐先開工

6 days

返緊8-5半

6 days

返緊8-5半

30K以上 先考慮下

6 days

返緊8-5半

30K以上 先考慮下

咪係
返8-6仲要6days

6 days

返緊8-5半

30K以上 先考慮下

咪係
返8-6仲要6days

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞