小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
個情景模擬做得幾好, 認真無理由唔怪個員工走去怪個細路同埋個細路都好誠實數到多左錢肯俾返佢仲想點!! 洗唔洗公審佢咁PK.
8蚊賭埸馬都冇咗
通常小朋友先有禮貌
大左就開始西 識屌人老母
靈活玩都唔夠
係條友係度屌 個細路先影返比佢
我覺得係個細路冇概念咩係唔洗找
以為啱啱好$78 = 紙幣 + $8散銀
所以先叫個”伙記” 補8蚊
咁個”伙記”比左10蚊就找2蚊

所以應該係個細路真係有叫人補錢
但條友一黎就發爛渣 講到自己搵好多咁 但同個𡃁仔斤斤計較
屌你一係放哂啦
兩個大人梗係8蚊都搞唔掂啦,俾左幾多錢又唔知,點解俾多左又唔知

俾人呃左又柒
俾多左錢又柒
唔數找錢又柒
買賣雙方未有定論,但個伙記就點都係1999
其實你咩事係咁講幾萬月薪

唔好話三個point,都係假設細路有錯先成立到事實照樓主所講,的確係細路錯
其實好簡單 當大家都無認真數
唔洗找係買家同代交收條友講 事前小朋友唔知
去到一手俾疊銀紙 個小朋友心諗78尾數應該有8蚊 所以話差8蚊 代交收就俾多10蚊 找回2蚊
出幾萬蚊糧為左10蚊8蚊搵返個小學生香港人真係好得閒
要問就問伙記啦
自己比80 人地收到90 唔比係伙記醒佢貼士咩
所以主動叫代交收嗰個人補8蚊就唔柒
屌你老母為嗰8蚊恐鳩個細佬
依家我覺得似係2,因為係carousell對話只係講加$30,無講總數
小朋友如果憑空心算係有機會錯
其實我唔想放細路段錄音出嚟,因為個細路都應該細,而且講嘢都199,仲有係聽錄音就知過程中,雙方好大誤會,個大人一路講俾多左8蚊,個細路就講佢標價高左8蚊,預人講價
錯同「呃人」係兩樣野
恰細路
嗰個咩伙記蠢撚到
連要比幾錢都唔知人叫就要比?

老實講個細佬係咪立心不良無人知
有好多可能性
私下解決咪ok 洗咩公審?做大人都咁撚蠢
呢度啲人好奇怪
如果唔係貪心
我自己本身真係諗唔到咩理由個細路仔會收多十蚊
婆乸數都可以開post講
仲要係自己比多左錢
當個小朋友計錯數
計錯數同有心呃係兩回事喎
我以為10萬, 原來10蚊....
我唔知佢有冇咩概念叫唔使找

但絕對識加減數,如果真係細過,數錯唔緊要

但唔明上面一班人字又唔睇係咁屌人畀多,又成又話買方唔啱

唔啱嘅位仲要唔係屌佢係咁煩細佬而係屌男人老狗幾萬月薪8蚊都畀人呃
你有冇發現你問咗好多「點解」?另外,請問邊度睇到「退貨」?

點解個員工咁on9,唔了解下就俾錢?
就算個細路有心呃
,個員工咁都俾都 好on9

我發現你講野嘅格局係贏晒架喎:
細路冇呃員工:員工on9,畀完$80唔了解
細路呃員工:員工on9,竟然信細路

呢啲邏輯好啱食女拳自助餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞