小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
你只係提出可能性
而無視呢度大部分人睇到嘅合理性

如果細路想呃錢 係貪錢嘅
1. 點解要找2蚊?
2. 點解要影90蚊出嚟俾你捉?佢可以照影80蚊話你無俾多

另外個細路全程都好合作 會覆機冇block仲願意出嚟俾返10蚊

退一萬步講 就算個細路係貪錢
一個大人為咗10蚊去公審一個細路
冇人會覺得咁做係啱 錯嘅都係大人
應該多 笑死😆
pin
又屈....."我比多30你"明明係買家自己講
尋晚有搵小朋友傾偈,小朋友話件事發生開始到今日都已經好想俾返$90條仆街,件貨送俾佢。但係自己又好驚嗰個人。
推撚條仆街工都唔俾佢返
on撚9 10蚊少少野係度同個小學生嘈
仲要最後係自己伙記on9俾90蚊人地
十蚊利是都派咗喇勁癲
細佬大個唔好學壞
咁自己比左$80出去係咪自己唔撚知呀?佢照比$8即係佢都以為自己比得$70
咁係咪叫比錯呀
本身只係一場誤會
但你要講對錯就肯定2個都有錯,2個都唔睇清楚
但你條傻鳩就係咁話個keith無錯係細路錯
on99
小朋友真慘,同個仆街交收攪到自己唔開心
買家自己話加30叫個細路去中環交收
買家由始到終無講過佢會搵人代交收
賣家到交收自知對方唔係買家

睇個細路又驚港鐵職員捉佢交收又繼續覆個大人,仲影埋自己收幾多錢
究竟佢有無咁邪惡係交收個一刻動歪念呃個8蚊
你都幾撚好笑同得閒
依家買家知要畀80,畀完80,賣家話唔夠,叫佢補錢

買家嗰個係代,唔知唔清楚唔出奇,唔好講咩唔識打電話咩,10蚊,對面小學生,唔打好出奇咩
咁買家又唔洗知自己要俾幾多錢,咁佢有冇錯先
1個交易裏面,買方唔確保自己俾準確嘅款項,完成交易後先發現,已經有問題啦。呢d情況,好多情況已經冇得拗,因為冇記錄大家俾左幾多錢同埋佢亦確實收左貨。但賣方亦承認自己犯錯願意退還款項,老實講仲有咩可以屌。
而家係買家爛仔上身,係要搵野黎屌,死都要執番身彩,咁就抵鬧啦
唔打西左就小學生問題!好野
搵唔搵人代交收唔係重點喎
重點係畀啱數,但賣家話唔夠
個重點任你搬
繼續吹
無既,個細路係有錯。但成件事都係一件小事,一個溝通上既誤會令個細路收多人八蚊。
我代表唔到其他巴打,但係我觀感上覺得無咩必要屌個細路姐。加上個細路認錯又提出還俾返個條友。
至於咁多人屌條友可能都係觀感上既問題,為左八蚊jer到人咁盡又放上網公審,都無必要咁做。
個細路收多人八蚊係錯,咁條友放個細路上網公審又有無錯呢。
可能大部分人包括係FB同連登巴打都認為放細路上網公審呢樣野係重於個細路收多人八蚊呢樣野,所以可能解釋到點解D人一面倒屌賣家。
或者個賣家可以試下用另一個角度去睇,佢可以試下欣賞一下個細路勇於認錯,同會提出解決方案,而唔係一味jer住人點解點解。如果佢咁post可能成件事又會有唔同發展
你下次買錶買袋買鞋,一定要去返原廠check,唔係買到的假貨,又唔check就等於賣家冇問題係你蠢
我係邊度搬咗邊度
條仆街keith 做野間餐廳del曬d留言
https://www.facebook.com/BoInnovation?mibextid=ZbWKwL
收皮啦 keith,block你條白痴仔
身有屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞