小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
個伙記喺庇護工場到做
仲要個簡體字學生由頭到尾都幾好禮貌
斷鳩估

一個80蚊唔使找 仲有兩蚊醒你

一個以為78蚊唔使找 見你無銀仔咪叫你補8蚊

結論:一場誤會
白卡keith:屌你老母臭化西 個小學生搵一堆打手上連登屈鳩我
咁撚大個人為果8蚊拎上網嘈
其實點解大家成日覺得個小朋友一早知唔洗找
睇圖都係事後先由買方講出黎
而話小朋友唔數又知俾少錢
我個人認為小朋友好簡單 78就等於銀紙加硬幣 硬幣就係個尾數8蚊 見無硬幣以為差8蚊
收左小朋友$8
樓主1999 連登仔又閱讀障礙
成個post 九唔搭八
今次連登仔心水好清喎
唯一係得keith 條柒頭炸喎
pin this la樓主
好撚心你啦 up咁多廢話
數錯大意呀 咁簡單都唔明

緊係檢討左店員先啦
小學生就係要經歷「錯誤中學習」亦無損失
但成件事損失就係「伙記」
咁大個人
連基本做野common sense都無
下次件貨條數大啲點搞呀?又網絡公審呀?
大拿拿8蚊,快D追佢老母
因為圖6有講
其實我睇完事主講再聽晒對話

應該係
事主叫員工拎80$交收
個次序係 比80$學生
個學生話要加多 8$
個員工再比多8$ 咁先岩?
先唔理個細路有心定無意, 我係個買家就算當真係比人呃X左8元都唔會出聲, 吞左佢就算, 比人呃咁X蠢既事都要話比全世界知, 同果啲比人呃X完仲要上東張話比全世界聽比人呃既低B仔低B女有咩分咩, 我每晚睇電視見到呢啲人我唔單止冇同情, 仲笑9佢ON9
就算個小學生真係呃,咁大個人都人呃到就真係7啦
8蚊你地都嘈20頁
唔清
有好多係度拗 / 一口咬定係傻鳩Keith 比錯錢 佢錯晒
但明明佢最錯係兇鳩細路
同埋最on9 係佢伙記唔check 價
好少人講事實上細路係有叫人補8蚊 但唔知係數錯 定 真係有心
所以先話如果唔係細路 vs 大人 加埋個大人衰格
個風向就唔會咁一面倒屌Keith
其實係 仲要係俾個小學生呃到
條傻鳩吹到教育制度有問題

小學生計錯條數都比人屌
似你斷鳩估我都講咗反問有幾奇不過你鍾意
我都講咗補,你就話人9up如果9up點解要有補

如果唔係補,點解會講係補,唔係直接問賣家做咩收90蚊
依啲咪就係你自己幻想囉本身真係覆你都費事,自己幻想啲嘢,格硬要同人拗嘈依啲嘥氣,結果就係賣家收多

要幻想,我夠可以

老細話80唔使找,伙記去交收懶懶閒,見對面小學生,應該唔會呃錢,小學生話要補錢,又唔係多錢,咁咪照畀,畀完返去咪同返老細講90喎下點解90,點知,我畀80,佢話要補錢我又冇問,10蚊咁少事,跟住老細先問返個細佬咩原因咩心態叫人補錢

你依家滿意未反問得個結論好出奇?結果就係賣家有收多成日話人冇問伙記,你依啲咪幻想囉你係事主你會唔問?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞