小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
正常人就算係代交收都識講野

買:我來交收 幾錢/係咪$78
賣:$78 / $48+$30
買:依度$80唔駛找

1. 代買家咩都唔問唔講,就咁隊疊錢過去,買家睇錯以得$70,問佢拎多10找$2
2. 賣家存心話係$88

1. 唔小心
2. 先叫呃人
邊個情況合理?
個細路要收多佢8蚊

但係呢度真係好少人敢面對呢句
如果真係叫員工補$8咪啫係唔夠數,咁點解個員工會講唔出“個細路話唔夠數”呢個理由
所以我都係覺得員工1999問題大啲
買家個態度閪已經輸左一半

個細佬喺買家話唔洗找,都找左兩蚊,呃錢嘅動機已經唔大

退一步講,你當場唔定清楚,返到去隔幾個鐘先嘈,我諗根本都冇人會理你啲on9

再講,你懶理性都好,你個假設都係個細路呃錢,點解唔可以係買家講錯左俾下屬知,或者下屬係10蚊都呃呢?如果你point 1都係存疑,point 2,3都冇討論價值
月入幾萬同個小學生嘈果幾蚊
結論

伙記弱智
同事on9
細路醒目
垃圾買家
依家咪就係代交收嗰個懶懶閒,反正唔係佢畀錢賣家又細過,又10蚊唔係大錢
返到公司再講返詳情,先發覺小朋友收多

依家重點唔係找唔找錢樓豬一早講咗唔使找,如果學生真係冇數,正常都預佢畀多囉,點會預佢畀少預佢畀多賺2蚊依家係明明係數完錢,仲話大方唔使找嗰個畀少咗,仲要代交收嗰個人補錢
最大可能係數錯以為得$70 咪補$8
難理解?

本身員工有無講依度「$80唔駛找」
如果佢有講就一定係細佬呃人
頂 果幾蚊同小學生計
銀貨兩訖
覺得人咁邪惡就自己數好錢
事後搵我 我彩佢都有味
樓豬等10$開飯?當比個細路買野食囉,成個怨婦咁
9估
細路見佢比幾張紙冇睇清楚以為70蚊,咪話差8蚊,之後代交收條友唔知幾錢以為比少左咪比多10蚊,細路找2蚊。
幫人交收都唔知幾多錢?
智力有問題?
依樣都算

幾蚊唔care,話小朋友誠信有問題。

咁不如檢討下自己係咪衰on9,唔識問伙記個理由
弱智都搵到幾萬蚊個月,原來而家庇護工場咁好pay
反正大家都係亂鳩咁估

我就估佢個員工想吞左$2 自己袋
就叫小學生找兩蚊俾佢

小學生應該廢撚事搵$2出黎
就叫個員工攞$8散子出黎再俾返張$10佢
條員工就應該無啦
就on99攞張$10出黎
小學生唯有找散紙
搵到個$2 都唔撚記得個on99員工無啦啦又淫左$10出黎
咪淨係找$2
其實total $12 先岩
唔係唔知,係交易中多左十蚊,個細路講左係冇數錢收多左,肯退還返,係買家堅持話人地呃錢,要人地道歉退貨再搞大件事

點解買家問題會大啲,除左個俾人感覺大蝦細,主動搞中件事,仲有幾樣嘢係唔合理
1. 點解一個大人會交易幾多錢都唔知,俾多左錢人
2. 點解俾完錢,唔數錢
3.點解條數有問題,可以一定係賣嗰個呃錢?
4. 如果條數有問題,找返差價就可以,點解要退貨

定係買完返嚟啱啱用,或者唔啱價,搵藉口退炸
真,無啦啦俾個大人咁樣鬧
所有最憎交收嘢,十單交易順利無問題都緊有一兩單遇正戇鳩人
你搵個on 9 幫你交收,自己又唔去無辦法喎

人哋唔理你都仲得啦

個𡃁仔都話過返$10 俾你,仲想點,俾撚返$90 你呀?
大人大者十蚊八蚊都開po
無聽voice message
「$80唔駛找」係老細同員工交帶?
定係老細同細佬預先講左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞