小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
你又做乜尻 用係咪會公道d ?
事主出現了
師兄請問你係咪低智果隻 小學生講嘅嘢都理解唔到

個小學生咪講咗無睇到你伙記比幾錢佢囉
而家咪話比返你囉
牛高馬大要上網公審個小學生
你???
咩餐廳伙記有幾皮嘢一個月?高級個啲?
邊位Ching同返佢張圖嚟串佢
「對學生就兇狠」
有無諗過兩個大人,一個老闆,一個幾萬蚊月薪
都咁撚蠢俾個小朋友呃仲戇鳩

其實呀老闆只要用幾隻字就可以講清楚
個伙計見唔對路即時問老闆或者唔交收都仲得
少少事都搞到咁大
條友根本怨念撚,一打個名就見佢屌哂全世界,仲要成日screen cap都會出埋人電話

屌幫廚魔打工咋嘛 唔講以為廚魔本人
收皮啦 咁大個人自己錯屌返個細路轉頭
藍屍一直係賤種
但YC亦唔一定啱
10蚊咪懶得問

個時又咁大方?睇唔起個10蚊8蚊

事後又好緊張 又話誠信又乘
其中一個可能性係個伙記講返個細佬收多咗
但如果個伙記有講過交收過程嘅話post主又點會唔知小朋友用咩理由收多$10

利申 我估係post主一開波就比錯左$90伙記,伙記同小朋友都無數過
但咁又解釋唔到點解post主會發現收多咗
買家派個伙記去交收 畀咗$90小學生
小學生無數到收咗幾多錢 但相信賣方係畀啱數
所以找返$2畀賣方(雖然賣方話唔使找)

之後賣方發現自己個伙記畀多咗$10
懷疑個小學生呃咗佢伙記錢
再whatsapp問返小學生咩一回事
小學生都解釋咗 仲話可以找返錢畀賣方

根本成事件就賣方有問題
你重睇啦你似on9仔多啲
幫口就話係事主
你就係嗰個伙記?
因為我就咁睇幫人交收嗰個係幫手,唔知詳情有咩出奇
事後真正買嘢嗰個覺得小學生呃人,緊張唔滿意有咩出奇
件野賣48 咁佢話加多30叫小學生去中環交收
即係到時要比78啦
咁條友預備左80蚊 交左比伙記 唔洗找
小學生無睇清楚 以為得70 所以收多8蚊
咁個伙記又on99咁比左8蚊 即係比左88蚊
咁事主條氣唔順 就屌柒個小學生
成件事應該係咁
真 寧願蝕車費都肯返去退錢 個小學生真係幾好人
無當面點清,唔係小學生問題, 有時真係會收多咗唔知。既然成人預咗俾2蚊貼士,人地點知你實際捉想俾幾多?
但點都好,無為左幾蚊炸小學生whatapps
前面已經有人起底貼咗職業,大家唔使再估職業,結論係兩個猜測都唔啱

至於#9「咩職業會叫同事伙記多?」係暗示緊咩,講完呢句之後個風向會變成點,大家都明
應該係小學生無數錢以為伙記俾70 所以問佢拎多8蚊
伙記唔知價錢 就以為老細俾少左 就自己拎左10蚊出黎頂住先
跟手伙記返到去就問個老細係咪俾少左10蚊
個老細就發癲以為個小學生貪得無厭走去呃多10蚊
仲要係個細路,好心啦,如果真係俾錯左,是但一個大人食左佢算啦,十幾蚊
8蚊炸買六合彩都唔夠
啊而家睇返發現間公司係廚魔,
餐飲業,我算唔算估中咗
個細路好ok喎
人地放4點話5點先到中環,約5點半交收
佢6點半whatsapp個細路話人呃佢錢
照計呢個時候個細路應該搭車返到去起點
佢都肯又搭車返去俾返錢佢
d msg又一路咁好禮貌
但個老細話小學生用唔知咩理由收多伙記$8
你呢個推論個伙記都講得出理由掛一係個伙伴本身1999
伙記*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞