小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
你講緊乜,關月薪咩事

兩個大人8蚊搞唔掂依家邊個話搞唔掂樓主純粹唔滿意小朋友收多

依家根本係你唔講道理千錯萬錯都唔係賣家收多錢錢,係買家畀多錢錯
交收數錯錢好撚奇?
問你收多8蚊 你唔撚識問下嗰到幾錢?
食飯你計好錢俾錢
人地要話收多你8蚊你都識問啦
仲要你一直用做乜鳩 智力有問題?
我都試過同小學生做交收,50幾蚊玩具,佢由屯門搭到去柴灣交收,我唔知佢住咁遠,佢仲要出埋閘,當刻想送俾佢,佢話唔駛,之後我減左10蚊俾佢

小朋友真係入世未深,好多野唔識處理
大人係一定有錯
交易管唔好條數,員工已經失職
幾萬蚊請個咁低級嘅員工,公司一樣有錯
onL9買家,一心覺得人地小學生呃9你10蚊,又唔諗下係咪個同事on9比錯,小學生都講到比返錢佢係誤會都仲唔放手,屌人地要呃你唔駛覆message啦,兩個成年人比個小學生點到陀陀令仲咩搵幾皮一個月又GM乜乜乜,咁L醜仲好意思po出黎
你係咪事主?
好人有好報
正常78蚊畀會畀90蚊人找,唔畀得50 20 20咩,我鍾意直接100都得啦又係為屌而屌

樓主都話係畀完80,小朋友仲話唔夠
現金交收
當面點清都可以錯
仲話月入幾萬蚊
0~100都數唔清
俾錢當面點清 嘈咩尻
你問自己staff 點解咁笨7俾多10蚊人好過啦
來回車費起碼50
客觀事實:4張銀紙combination出到$70其實唔多(唔係要學生計combination)
主觀評論:如果單單數錢同覆數都有缺憾,唔建議賣嘢
真,自己on9俾多$10, 煩鳩人地細路,
真係低能到無人有
咁大個人都咁on9
唔係男人黎
咁我修正返,如果係個員工10蚊都數撚錯,唔係呃公司,咁又點計呀

細路有冇呃錢,得買家片面之詞,但你三個point,都係假設細路有錯先成立到

但肯定嘅係,個員工係一個幾萬蚊月薪,但幾蚊都manage唔到嘅人,已經係工作能力有問題,肯定有錯

請左個咁柒嘅人,老細都肯定有錯
會唔會有個可能性係:細路仔驚畀人拉
小朋友打字咁似大陸人
旋拍就唔好用真電話,痴線佬多到離晒譜
要比幾多錢都唔交帶清楚,個伙記又戇鳩鳩比多$10, BTW 咪撚嚇鳩小學生啦。
客觀事實
原本係3張
第4張係後補$10
細路出入八達通嘟父母錢唔識計數
2個可能性
1. 細路數錯銀紙 $80數咗$70 所以叫佢補$8
2. 細路計錯數 48+30=$88 收得$80所以收佢補$8
你覺得為咗幾蚊 咁樣公審人 你好威?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞