小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
偏幫細路先係人之常情喎,人地小學生入世未深,唔知道d數目要清清楚楚,唔理冇數錢定數錯錢都好,犯錯都係可以接受同理解

但買家堂堂1個老細,冇俾清instruction俾個細嘅去做,導致成年事出錯,跟著人地都話可以蝕車錢俾番佢,佢都可以擺上去公審人,明顯就係個老細冇做佢本份

你就咪撚係到扮客觀,懶係有獨到見解。如果個細路真係存心呃嘅,個伙記同老細就真係要檢討下自己嘅智力係唔係小學生都不如。如果唔係嘅,咁佢地就一定抵俾人鬧
唔係囉,本身一手交錢一手交貨ge交易有問題就當場拆掂佢,如果唔係就口同鼻拗,屌黎都冇意思,亦都冇證冇據。一邊單方面追住另一邊黎屌都撐唔落。
咁撚傻閪 為幾蚊恰細佬
自己比多10蚊怪人地冇睇
正臭閪
盲就去驗眼啦,個細路話冇數過錢就走左,唔知佢俾多左
同你依個傻閪say個hi
我係伙記定係老細,畀你幫我揀
屌穿你女朋友個閪窿
你咪keith囉,言行同思想都係
冇腦就去驗腦啦,個細佬數完唔啱數叫人補錢呀
大家記得食飯要book檯
成件事簡單黎講係溝通上有d誤會,最後大人俾多左$8,惱羞成怒,所以轟炸個小學生

正常都唔會無端端呃買家$8
聽完個上半部錄音,以我理解

keith哥想問點解78蚊我比80蚊仲要加錢
小朋友係解釋緊點解要定價48蚊,點解係8蚊尾

笑左

不過,如果3位都係正常人呢件事根本唔會發生
好不幸地,3位都係弱智既

而真正賣家係點?唔知,佢現階段未出現
唔係我講完你講嘅嘢同對方記錄矛盾,你出嚟修正啲咩?
想修正又唔想承認?

咁件事可唔可以係員工柒左數錯錢呀

我一直冇否認呢個可能性,係你幫我預設立場諗住拎嚟玩因人廢言

雖然你口講唔係,但你三個point都假設係細佬有錯先成立到

你講緊嘅嘢係假設係員工數錯錢可能性
而前面幾頁 由#92開始 我都講咗好多次,我講嘅嘢只係講緊【補數可以係有心】嘅呢個可能性

而【第一點:8蚊對成年人嚟講梗係可以唔志在,但係用旁觀者嘅立場係睇唔到一啲嘢】呢一點並唔需要「細佬有錯先成立到」

「細佬有冇錯」嘅問題前面有另外嘅討論串討論緊
你由第一版開始就淨係想檢討細路以外嘅人,點會接受到我講【要補數可以係有心呃人】
明明大家都唔知細路實際嘅動機,應該根據對話紀錄延伸嘅所有可能性都有合理嘅地方,偏偏你堅持要否定上面可能性,講你鍾意講嘅方向

所以,「懶理性」、「冇討論價值」、「我口講唔係」呢啲主觀評論
只係你用嚟因人廢言,迴避其他可能性嘅講法,有咩咁唔清晰?
依家開始多人話返原樓主公審因為知單嘢小學生做錯先

終於要企道德高地,唔再扮客觀講件事邊個對錯
咁大個人同個小朋友計較8蚊
你講完清楚咪算囉
佢自己都有細路啦,都知道細路數錯錢唔出奇,諗到細路仔咁撚複雜、邪惡,有心呃佢錢咁。人地仲要道歉話出黎比番佢,佢條氣都唔撚順,要公審人,報復心好重…
今日呃到你8蚊,,聽日容乜易呃埋你老婆!都係報警穩陣好多
咁激動做咩

數完唔岩係voice message講?
伙記講?
小學生有啲慘
你咁講就唔啱啦,人地GM同條頭馬比人呃左大拿拿8蚊已經好慘,唔好再落井下石,人地咁高人工咁有quality都比個小學生「呃」倒,仲要唔怕瘀,po出黎警世,試問仲點鬧得佢落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞