小學生旋拍收多成人8蚊

1001 回覆
21 Like 1267 Dislike
痴撚線已經有人係間餐廳FB 到屌要叫keith wong 出黎交收8蚊
3 個同時唔數錢, 要幾巧合先做到 ?
今次佢真係閪港幣8 蚊 柒到del fb
踢爆乜撚嘢呀,咁件事可唔可以係員工柒左數錯錢呀,雖然你口講唔係,但你三個point都假設係細佬有錯先成立到
係咪冇係街市買過餸
大人都會拎住係手睇錯數
有去街市買野應該都會遇過
可能係降頭,個細路不老症,但已經係深山修行就幾百年
無做錯驚咩呢?
三個人都知比幾多錢
咁一定係比錢嗰個最大責任
幾十歲蝦個小學生
話說佢ig都係同fb係同一個icon
好心佢啦 佢自己都有小朋友㗎
細路唔識唔出奇
但個細路叫個伙記比多8蚊
明明老細交帶落夠數有突唔洗找
個伙記又照比
作為一個員工/ 成人 個伙記係on9 啲
終於睇得明
惡人先告狀完美示範
樓主比左80蚊伙記
伙記拎住80蚊去交收
一係就順利交易
否則任何其他case都應該打電話比樓主先啦
冇其他option 架
有咩理由會咁
個伙記係咪負責入筷子
又一間社企
唔睇相就自己認定既「可能性」就當係事實

我同你講睇相嘅嘢又變咗淨係識搬字過紙 人地講a佢就話a 閱讀理解0分 完全無獨立思考

你究竟想點呀你自己一直係咁拎你自己幻想嘅嘢同我嘈咩姐

我睇相就買家叫伙記去拎,最後仲要補錢,伙記畀咗90,賣家收咗88
定你又要講我淨係識搬字過紙咁我依家使唔使幻想伙記點點點買家點點點再同你嘈我拎我幻想嘅嘢嘢你嘈完,我會話返你無獨立思考架
話伙記月入幾萬就唔會呃人係乜野理由
個小學生真係慘
你出黎做錯野,就要負責架啦
關咩公字事呀
正常人:
唔好意思 頭先好似俾多咗
可唔可以幫手check check

keith wong:
屌你老母呃我8蚊?
其實我信伙記無呃人
純粹ON9
呢位巴打心水清
#249睇咗未 #287 覆咗未 柒咗就認喇
一係扮玩膠打圓場算喇你
男人老狗計埋呢幾蚊雞 唔講以為800蚊
仲要係對住個小學生 冇啲羞恥心
咁佢的確係大蝦細
大家都係數錯錢
人地細路仔都say sorry 仲話出黎比返佢
正常人咪好黎好去拎返$10搞掂
好人d/廢事煩可能直頭$10當比個細路食串魚蛋

但條傻鳩一黎就屌鳩個細路當正自己無錯
仲屌鳩人無誠信仲放上fb公審人,仲懶係串話自己唔旨在個十蚊
做人做到佢咁撚肉酸真係唔起佢底笑鳩下佢都唔得
睇埋佢平時post都知佢呢d人平日蝦蝦霸霸成日靠惡
完全要推到佢仆街先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞