[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
慢啫 未到收唔到嘅
可唔可以share wifi?
買左AIS Sim2fly 收到但係佢話activate唔到data 可以點做
APN問題?
有冇試過重新開機
去6日 原本想買Comst 5G 日本上網卡 (2023年最快Sim)呢張
不過落機就無上網要出機場搵
想問要速度快 多上網 兩部iPhone每人一張
有無機會日本羽田機場或香港買到
amazon.co.jp 網上order Comst 5G. 機場肯定無.
買得comst應該都係貪佢快同低ping,抵既話就算10GB都唔夠鴨記幾十蚊一張抵啦
想問happy telecom 係咪要去到先開卡,煩唔煩? THANKS
好少人用, 所以我都想多幾個人試下同俾speedtest 我.
佢係咪有兩個mode?一個收wimax一個收au 5G? au 5G得15GB?
我到時要買倒一D入場劵, 佢個野要SMS認證 (ローソンチケット - ローソンWEB - 電話番号 SMS 認証)

咁我係咪搵D有電話有DATA既卡就係安全?
想問下香港邊間wifi egg好
因為要用sd卡 用唔到sim卡
去到河口湖會唔會收得差
河口湖都係市區嚟嘅
任何一間都唔好
唔得, 一定要張卡有support sms 先得, 普通買到嘅日本卡只包data.

唯一知可以收到sms 係日本國內嘅, 得mobal sim. 不過價錢唔平, 而且當佢用data sim 嘅話data 又少. 即係你要額外再買張data sim. 同埋日本國內用先收到sms.
想問下809sh 100GB都係得每日3GB?
想問下真無限速個d係得5g依款?
4G個D係咪冇?
https://www.wifi-rental.com/item/item399

呢d 1日10GB, 一個月300GB.
你租邊間?
如果佢冇寫每日嘅話即係冇

想問下有冇人用過wifibaby
佢聲稱5G無限速真唔真
唔係 WiMAX 包埋au 4G同5G
A+ mode你當係加強版4G
https://tw.wifi-rental-store.jp/
依個網
見佢809sh最勁個個每月100GB
但見師兄你樓上話咩每日3GB之後限速姐係點?
佢係咪要手動轉mode? 定佢收唔到就會自動轉? 怕搭車成日收唔到THX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞