[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
擔心你到時買唔到咋,有咪試下
有無人日本中華電信docomo/AU data card收左皮?
https://lih.kg/3351590
去福岡長崎熊本由布院 用3HK個隻7日7Gb
想問會唔會斷線
電話唔support band 18
最好避免 郊區多數會斷
Topsi 30日30GB報告
青島神社

霧島國分
想問下有邊隻推薦
最緊要用到地圖,上下網咁
ais/truemove h
truemove h好似係行docomo
如果我部電話band 19唔support
係唔係都會斷線
Comst係心齋橋差啲上到download 500
太快,如果成日Speedtest 10GB好快用晒啲data
你部電話band 18 同19都無嘅話, 其實唔係咁適合攞去日本用

你加下得一個選擇, 就係自由鳥, 行softbank.
想問中國聯通8日6GB 同埋 30日10GB
依兩隻係唔係都係行Softbank
如果係既話 我部電話應該冇問題
truemove asia 揀倒 softbank
唔知你部電話有冇5G
有就揀泰國卡保平安
咁truemove japan揀唔揀到
asia同japan有咩分別
純粹因為search truemove softbank會搵倒張asia既介紹, 兩邊都support

而我3月買左張asia日本用又真係揀倒softbank

japan一唔一樣唔知呀
送嘅用量同使用地區分別
其他一樣
買左幾個鐘已經用左1.5gb
Comst 係咪依家斷咗我今晚開始連到但load空氣
唔怪得之啦,今日下晝開始就係咁au/docomo跳嚟跳去一係就收得一格4G幾分鐘就收唔到,一係就直頭沒有服務,仲以為因為今日去咗郊區收得唔好
無事
想問asia個張日本用唔用到
唔該曬咁多位
想問下如果屋企人去左日本想係香港幫佢買esim
得唔得嘅
定係佢係個邊可以買日本sim卡
用唔到咁推嚟做乜嘢
利申 用咗兩次
你肯定屋企人部電話用到esim?
各大電器舖都有遊客用sim卡賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞