[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
郵局都執笠
https://r3.quicca.com/~postal/detail.php?code=41008A
最戇鳩係佢個網仲係有我俾我揀呢度拎 陰鳩我
去完返黎講一講兩張卡,去咗東京同輕井澤,一張係comst 用係iPhone 12promax ,一張係turemove Japan用係13pro ,comet 張5g你當4g就好,得好少位係5g,我當4g用,不過佢都快過turemove 張5g ,如果係香港用開5g,turemove直頭當3G 都得,上網搵吓嘢都ok,不過唔好開地圖,講講張comst點開同個描述檔,我就好簡單一落地就用得,我個方法係上機download過描述檔,準備起飛之前就開飛行模式,之後先安裝描述檔案,一落機熄返個飛行模式,就即刻用到乜都唔使set
Lm
無留意可以最耐幾耐,買之後就15日內開通,開通就之後揀一個月內生效
好多地方都收唔到5G 冇乜分別
黎緊3月中去東京會渣車, 想GPS 又快又準, 上網又低ping, 係咪都係日本機場租wifi蛋係最好既選擇
想請問 club sim 去日本88蚊7日張卡, 佢話要離港前要實名登記, 我搭夜機咁即係提早一日要開通, 咁咪蝕左一日?
唔關事 張卡因為有香港號碼先要實名登記
日本日數係收信號計
即係你喺香港登記完都唔會蝕日數
唔該哂, 我見佢新用戶登記仲有兩日送, 係咪都係一樣, 收到日本當地數據先計第一日? 諗緊幾時登記好
送日本日數唔關香港事
追完post, 有冇巴打去東京自駕用呢張 "6. Mypacemarket IIJMio 8/16/31 日卡. Ping 低絕全港買到嘅sim. 不過download/upload speed 係peak time 會跌落5Mb/s 以下. 唔係peak time 可以快到80Mb/s 以上." 覺得都OK的? GPS 速度係咪都夠快?
我3個月前攞左黎楂osaka 市中心同京都.

9成時間係大阪市內係無問題. 只係試過一次係心齋橋附近攞唔啱gps 定data, 係個map 亂咁跳. 京都楂去都仲ok, 去到京都行街個陣就好麻麻啦.
thx巴打, 見到你個blog都有寫去京都就唔好揀佢. 不過我去東京, 有去富士山同埋千葉個母親牧場, 唔知係咪都OK呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞