[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
無去過個邊唔知. 不過我估應該無問題, as long as 你部電話有band 19.

富士山個邊都係睇你楂得有幾偏僻. 僻嘅話, 我其實會直接租日本wifi 蛋
thx潮偉巴, 富士山我都係河口湖個附近, 唔會去到好偏.
Wimax Galaxy 5G 日本 Wifi 蛋 我禁過我個日數係4,244yen, 機場拎機場還, 不過想問下巴打個片假名, 電話號碼同地址要點填? 我冇日本電話號碼, 地址填酒店係咪都得
名用呢度轉片假名

https://namehenkan.com/tw?lang=

地址用hotel address. 電話都係用hotel phone number
名我照填咗英文係咪對到就得
佢過到咪得.
唔該晒潮偉巴, btw 呢部Wimax Galaxy 5G 叉滿電, 可以用到幾耐的? 我見佢連有一個免費尿袋可以借埋
用過嘅巴打話核電黎. 應該係唔洗中途要差.
收得麻麻
同巴打既行程差不多,AN 機用True Move 卡Google 導航自駕成田-》輕井澤,輕井澤-》河口湖,橫濱-》東京同東京-》母親牧場往返全程都無問題。
但建議有車導航就一齊開埋,因為東京市內灣岸高速大部份室內,GPS 會收唔到,過左出口就GG。
thx巴打, 張Truemove都有考慮, 不過過左2月28號少左4GB, 得返6GB 就少左D, 唔係我都覺得幾好, 以前去日本都有用過
岩岩上網買左有𨒂長到呀
係咩 延長到幾時? 請問有link嗎
一日一叉一定得,試過唔記得叉兩日都勉強得
頭post 6個間
唔敢鴨記買驚少6gb
一樣㗎
提供服務嘅係電訊商
唔係鴨鴨檔口
唔會因為唔同地方買而有分別
是但😂廢事出去買 幫人買埋又免運
Btw 我買左粉紅6+6gb 個張
就腳就好
3G+渣,load地圖都慢
想問下truemove6+4gb係唔係extend到5月,我見有啲寫到5月,有啲又沒寫,官網太花唔識睇

打算去8日,京都應該都沒問題?睇blog好似沒京都嘅Speedtest
聯通30日10gb data sim 收Softbank
東京站地下街測試
係日本用緊Wimax Galaxy 5G 暫時好都快幾滿意
不過一入室內真係收得少差同埋有時上傳好慢
多謝推薦

同問
室內會好慢定直頭用唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞