[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
上日馬買啦

前幾個月斷下斷下無貨

宜家呢排應該佢地發現好好賣

宜家日日都有貨, 送香港都係1個星期左右
樓主pin post麻煩加埋呢樣
有冇人租過Klook uroaming $24/日嗰隻蛋
想問下係咪真係無限唔限速
我想問一般幾耐有效期可以開卡?😅
想買1-2張儲下貨
求救
有冇巴打有用comst sim
上次日本買左好用
今次想再用返同一張
見佢好似terminated
有冇清試過reactivate?
定係要買過新一張
睇佢guideline話好似係 屌我仲入左錢topup
根據之前嘅推斷

假設張卡背面係 08/2023 咁計先

一定要係8月內註冊

註冊日同首日使用差1~2日左右

以上為例就8月29號註冊, 揀8月31日開始用

計30日咁就去到9月28號左右

P.S. 極端例子, 我都未試過, 但肯定嘅係應該無購買後15日內
要註冊呢樣野, 如果有的話應該呢度好多人出左聲了
同埋呢隻卡如果有效期內爆Data想再買Plan,咁個到期日係由原本個Plan既到期日開始延長,定係買Plan嗰日開始延長?
bic camera, yodobashi, Labi.

你30GB 都爆嘅話, 你係日本買嘅卡, 我估2日又會再爆. 你下次租日本當地嘅wifi 蛋先會有你用. sim 卡你不論買乜牌子都會爆.
你試完番黎話俾我地知.
係yodobashi 買咗張8日no limited
插完卡唔識搞返轉頭搵店員搞咗成粒鐘
我嚟28日諗住30GB夠用 宜加21日就用爆咗
我諗你睇番d 細字, 我所知嘅, 日本係無unlimited data 嘅卡.

影張相上黎睇下, 封面前同後.

28日30GB 係應該唔會夠. 呢幾年所有website d 圖嘅size 大左好多, video 又大左. 斬下眼就唔見1GB data.
想日馬買Comst
有冇集運推介15日內送到開通
依家唔係有直送咩
千幾yen 唔想比姐
睇左上面#732
實際應該冇15日內
等其他巴打分享
用左comst 係部iPhone裝左佢個 APN config 之後用唔到其他香港本地sim卡可以點搞
想問如果喺7仔ok直接買自由鳥sim卡,本身包幾多日?
同埋增值要等幾耐先效?

仲有4日飛,等唔切寄過嚟
Reset Network Setting
Delete Comst 個描述檔 / profile
想問下用hanacell 電話卡純打電話
iPhone點樣設定佢為次要號碼
因為用數據就要收29usd
最後一個Speedtest
羽田機場 DoCoMo 5G U50

買左張Joytel 15日15GB
sim 卡 係89859開頭, 有冇人知咩國卡卡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞