[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
有 送6gb
用緊神卡 Comst 順到仆街
見到myplacemarket亞洲同日本版都寫送多6gb
但係日本版平$10
請問有冇分別?
JR INN 旭川駅 DoCoMo 5G U50

你用日本版?
有冇巴打講下日本版同亞洲版有咩分別
6. Mypacemarket IIJMio 8/16/31 日卡. Ping 低絕全港買到嘅sim. 不過download/upload speed 係peak time 會跌落5Mb/s 以下. 唔係peak time 可以快到80Mb/s 以上.

買左依張16日,無論東京 或 河口湖都好鬼慢
仲成日上唔到網 依家先係東京第4日 仲有7日
用咩speedtest 最準?
日本版只能在日本使用

亞洲版 適用國家及地區包括:日本、南韓、新加坡、馬來西亞、香港、老撾(寮國)、印度、台灣、澳門、菲律賓、柬埔寨、緬甸、印尼、中國、孟加拉、汶萊、蒙古國、斯里蘭卡、澳洲、越南、喬治亞、關島、以色列、哈薩克、尼泊爾、巴基斯坦、卡塔爾、烏茲別克
日本版送6gb asia 4gb
好似
亞洲送4GB咋
我賣嘅一定貴過鴨記

不過我地收信用卡又收八達通又包寄去你屋企

鋪頭又有冷氣又有得坐又唔會要你周街同人逼

自己選擇啦
唔該
係喎 咁買日本版多兩GB
唔該
番酒店, download 呢個app

https://apps.apple.com/us/app/speedtest-by-ookla/id300704847

跟住, 你可以係深夜或者神咁早試一次. 跟住1pm to 8pm 試另一次. 你就約莫知non peak hour 同peak hour 嘅分別.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞