[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
臨走整多個speedtest,聯通30日10gb羽田空港。
想問沖繩有冇邊張好啲
自駕遊用6日
Truemove h高ping同埋得6gb係咪唔係咁好?
有冇巴打試過直接smartone數據漫遊
我見$178用到7日
好處係收到漫遊通話唔怕miss call
但數據表現係咪好差
唔該大家
Truemove 好似extend左個gb日子,你可以追下post
想問我最近買左 club sim 旅行卡, 佢有個新電話號碼登記, 去到開通左之後會唔會用唔到原本號碼既 whatsapp / line?
用過第二張 7日版 成個trip都收得唔錯 都幾快,係唯獨搭新幹線如果要入隧道嘅時候有機會收得差
10日個隻 12gb
5月前有效
呢個ping數影唔影響Google map?
唔該兩位大佬
咁買truemove h
我下個月去趕得切有12gb
東京站 - 松田町 - 山中湖 - 河口湖 - 八王子 - 新橋

上面呢條route我冇發現問題,中間有D冇電話入導航仲係用Google Map主打。
Comst 羽田機場 4G
可唔可以香港機場就download定?
正常佢要你插張sim落去再down佢個apn,我就冇喺香港掹hk sim,再插張comst落去,建議當地插入再連機場wifi整隱陣d
部GlobalMe docomo 5g WiFi 蛋比想像中慢好多
有種中伏嘅感覺
穴寸稻荷站GlobalMe docomo 5g WiFi 蛋

山手線JR品川站放工時間
山手線涉谷站放工時間
GlobalMe docomo 5g WiFi 蛋

山手線新宿站放工時間
GlobalMe docomo 5g WiFi 蛋

池袋近無敵家
Docomo 5g WiFi 蛋
Joytel Softbank 5日無限
大阪駅11番線Thunderbird車上
一如以往 鄉下地方速度良好
市區繁忙時間whatsapp text only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞