[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
睇頭post啦
可唔可以講下有咩伏?

同上面個巴打講嘅一樣, 買好嘅卡睇頭post. 你話要"抵買"嘅就肯定無. 日本買sim 卡本身就貴過香港.
買咗兩張 8日 docomo kdd,一張用到,一張用唔到,打去個客服仲要勁串,最後屌柒佢先肯退錢

去咗22日總共用咗532GB
JR 美馬牛站 DoCoMo 5G U50

galaxy wifi 本所吾妻橋 10:44
去官網喇

comst 5g sim係室內
手機:s23ultra
如果set完apn冇訊號重開機就得

位置
鰻禅 (うなぜん)
東京都墨田区吾妻橋3-6-18

朝早秋葉原0945開門買得返3張
要買就一開門買
有冇人用過true move 同comst, 值唔值比貴百幾蚊
黎緊月尾去9日,主要想用黎上網搵資料,睇Fb, Twitter, Google map

True move ping 高應該都係影響佢反應幾耐係咪值得上comst ,但comst 要15日內月,如果我Amazon 寄黎香港姐係我收到個日計?
係深水埗黑店精藝比佢呃左買張勁慢嘅卡

影朋友介紹個張卡比佢睇,佢話係假包裝,比左呢張我,結果原來根本就唔係

我自己on9信左佢

9成時間係係2mb-15mb,淨係嵐山半日收得好,有90mb
Thanks. 想問peak time係大約幾點?
富良野站JR隔離
DoCoMo 5G U50
淨係收到 4G+

話說係北海道自駕遊冇話DoCoMo特別好
有時DoCoMo係啲山區地區收爆都係咩都load唔到Apple Music斷埋
SoftBank有啲地區DoCoMo收唔到但佢竟然收得到
山寺站

日本 Comst 卡
thx2位大佬 定驚了
我都係買咗先知。官網無寫有冇得share WiFi. 淨係知true move Japan 10日12GB
但係我買咗true move Asia 10日10GB
係wifi-rental訂左 send左封email比我 咁係咪已經得 到時直接係機場拎?

この度はお申し込みいただきまして誠にありがとうございます。

ご指定端末の在庫がない場合や、ご希望日時での発送・受渡が困難な場合は、担当よりメールもしくは電話にてご連絡をいたします。

─ご送信内容の確認
1pm to 8pm JPT
係得左架啦, 不過佢話如果無貨, 會再通知你.
咁可以安心用雖然都唔多時間用到
你如果無特別要求, true move 係夠用.

唯一你係要睇番truemove 佢俾幾多data 你, 而你是否夠用, 我唔知佢現時係offer 幾多data, 佢久不久就有extra data 送咁.
唔該哂
joytel伏到仆街
一時連到網一時連唔到
完全靠彩數
去到有d地方有wifi就連wifi用冇咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞