[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
大城市唔用佢就冇事
我去福岡
一落機reboot部機,
有時3g,咁都算啦都好過冇
跟住一直都係斷斷續續咁連到同連唔到之間
Thx而家日版應該送6gb,我諗應該夠用🙏

而家先見到羽田拎機改咗剩係開1個鐘
唔知而家改拎機地址仲趕唔趕得切
Ubigi Docomo 5G 富良野芝士廠pizza店

官網租揀機場攞係咪可以留香港電話跟住到時show email就得
咁最遲有冇話可以揀幾後先開通?
新千歲市中心DoCoMo 5G U50
收5G

話說我發覺呢隻Wi-Fi蛋,有啲connectivity問題
揸揸吓車Apple Music會突然間斷,之後播空氣,load唔到
但係換咗做Ubigi之後就冇咗呢個問題
之前有人問過,好似話三個月內都得
盛岡站 即時 日本 Comst 卡 10GB/ 30 Days

Yes
佢對名
都係時快時慢
通常鄰近JR都有5G,啲小人嘅站就好快
去到大嘅城市,多人用,5G都好慢
咁ok wo, 三個月都夠耐
慢到
我見到Comst 話300mb 每日, 係咪堅?
佢有幾隻, 300mb 每日個隻係最平, 係無用. 要買嘅係10GB 個隻.
請教大家

我跟置頂post買10gb果張mobile sim

想問apn setting係咪咁?
我搵唔到10gb果張卡點set,個官網淨係有教1gb卡點set

你有無link 你買邊張? 頂置post 好多隻都係10GB....
我建議Wi-Fi蛋,真係唔好租DoCoMo
租au/SoftBank好過
想匯報 Truemove Asia 的確係又 softbank 又docomo
android 用緊
今次張AIS發神經,第二日就長收3.5G,4G同5G完全收唔到
大石田站 即時 日本 Comst 卡 10GB/ 30 Days

感人的AIS係東京市中心都收到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞