[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (15)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
Wimax 5G 嘅係每3日內唔可以多過10GB. 即係你每3日有9.9GB 用. 你去9日咪可以用29.7GB 咁.
4G 嘅就限死total 7GB.

黑同白都無分別睇個spec
好似每日得500mb quota.
息晒d itune app auto update 同download 個setting 佢. 跟住reboot 部機.
我無去韓國, 所以唔識答你. 大路嘅呢d site 搵

mypacemarket.com
https://www.datasimstore.com/
唔會有日本電話number
咁都係留唔倒電話
個人感覺東京+河口湖接收都唔錯(我用S22 ultra),有幾程手機導航都跟得足,$80算交足貨啦。之前關西用過泰仔sim但真係上到5G好似得幾分鐘
而家基本上非日本在住係唔會拎到日本電話number
已經買左2張,4月尾出發用,我用14pro max
希望冇問題
見有人話依張好
3而家收kddi
Android剋星
依張係咪舊版
睇blog有張2022唔同樣
3係咪同印度卡個網一樣
係 上年年尾轉咗
可以電話set Docomo或者SoftBank
Thanks
就嚟出發去福岡8日,有冇介紹買邊張卡好? 唔使好好難,唔伏就得。

以前用開 Docomo ,仲得唔得呢?

不要用自由鳥
買咗三張卡有一張一落機就用唔到
咁係fb同自由鳥講因為唔知點聯絡到佢,又覆得慢又話我數據用晒,話我11點就用晒叫我再加購數據,佢死口唔認又話之前有數據用量產生我點知會唔會加完都用唔到加上我班機11點都未落地點用晒啊都未插最後突然問我iccid係咪乜乜,咁我咪影相俾佢因為根本唔係我sim 卡個iccid,但我一開頭就cap咗app入面個iccid俾佢睇最後用咗四日時間先搞得掂 可能佢覺得我呃佢錢掛晒咗四日

仲諗住今次唔用airsim 睇黎都係airsim
買左張無說明紙仔既 希望識用
啱啱東京返左嚟,張comst速度同接收真係唔錯,但其實唔係太多地方收到5g,嚟緊5月會再去多次,有冇巴打試過佢個有效日期前再增值多次,係咪真係可以延長,例如我再入¥1100,當keep住張sim再用得唔得
最強Sim 卡就日本yodobashi/Yamada/Labi/amazon.co.jp 賣嘅5G 卡, 30日10GB 行5G, 又係200+ mb/s 速度, 低ping, 日本IP
https://simegg.city/2022/12/17/comst-5g-%e6%97%a5%e6%9c%ac%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/

想問可唔可以善到關西機趁先買,定真係要寄到HK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞