[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(35)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
【法蘭迪保亞:吳超覺控制唔到賽事!】

今場水晶宮雖然贏波,但係兩隻快翼多次被侵犯,賽後領隊法蘭迪保亞批評香港球證唔超覺未有適當地出示黃牌,控制唔到場面。

今場水晶宮雖然贏波,但係兩隻快翼多次被侵犯,賽後領隊法蘭迪保亞批評香港球證唔超覺未有適當地出示黃牌,控制唔到場面。

吳多覺有英超水準

吳多覺有英超水準

初賽都係英超球証執法
今場比吳多覺都有既

吳多覺有英超水準

苦力香港下賽季陣容
今日去泰國集訓前,影左張相
有派路域,ita
法叔屌打拿維斯

now 4:1
對手好多球星都輸

香港係時候考慮搵工程師黎教

bury對克魯friendly
Tsun Dai後備

初嚟報到唔識嘢
開咗季就知英超尺度係咩
雖然贏得季軍,但水晶宮領隊法蘭迪保亞不滿球證吳超覺的執法水平,讓西布朗不時侵犯沙夏:「如果你覺得這個犯規要領黃牌,你不能說『這是我第一次看到你這樣』,然後任由其他人都如此犯規。英超不容許這樣執法,如果那是黃牌動作,你便要出示黃牌。」

Tsun Dai後備

希望有得出

初嚟報到唔識嘢
開咗季就知英超尺度係咩

睇個款都教唔耐
連少少球證質素問題都忍受唔到

Tsun Dai後備

希望有得出

「香港足球小將」戴偉浚效力的英甲球隊貝利,在香港時間今晚10:00pm進行第4場季前熱身賽,主場迎戰英乙球隊克魯,而他今場先列後備。
7月22日(六) 20:10
英超亞洲盃 元朗拉隊入大球場偷師

今屆英超亞洲盃兩個比賽日都接近全場爆滿,當中亦有唔少港超球員入場,而元朗足球隊就有主席郭靜然同老公徐志豪拉隊睇波!至於其他「橙衫軍」嘅職球員,分別有守衛陳衍光、門將彭梓鍵同埋忠實利物浦粉絲行政經理周文健到場偷師!

「門仔」(彭梓鍵)同「光仔」(陳衍光)異口同聲表示,自己冇特別支持嘅英超球隊,而入場最留意嘅亦都唔止係兩場波咁簡單,其中陳衍光都話學到唔少嘢:「喺現場會留意返球隊嘅練習方式,有啲更加係自己未見過,當然亦都會留意返同自己位置相同嘅球員啦!」元朗足主郭靜然則坦言,希望將來港超嘅球場能夠有如此氣氛熱烈嘅一日︰「睇見現場嘅環境,就喺度諗自己點解唔可以搞到港超都可以咁嘅情景,可能香港足球幾十年有咁風光,係有啲可惜,但都希望大家努力,令港超可以做得更好!」

初嚟報到唔識嘢
開咗季就知英超尺度係咩

睇個款都教唔耐
連少少球證質素問題都忍受唔到

ft 4:3
貴州隊贏波
-法圖斯,耶拉維奇,閔俊麟,常飛亞入波
法叔屌打拿維斯

now 4:1
對手好多球星都輸

香港係時候考慮搵工程師黎教

肯唔肯die for Hong Kong先
澳洲籍的林恩許(Jared)下季雖留效傑志
但他直言未有代表港隊打算,暫視港超為踏腳石,冀能重回澳職或赴歐洲發展

oh

不嬲都冇期望佢入籍香港
係唔知點解有人會ff

但佢未必去到高水平聯賽
我形住佢最後會不知不覺係香港踢足七年

留係香港對巴西/非洲兵吸引力大,願意入籍
對其他人吸引力不大,等7年仲要放棄祖國passport
希望sean留低
sean

實際啲諗下迪高,中村呢啲好過啦
講真,林志堅都未必會

迪高,基頓最有用,只係近30歲
其他比較老,或普通

迪高起碼夠硬淨,港隊防中後備力量唔夠,有佢都幾好

迪高入左籍,可能係主力

迪高入左籍好似都係32-33
到時就會比球會搶

迪高1988年出世
入左籍31歲

想鍊死法佬咩
個個去睇英超盃
半日推得3頁

返左大陸搞喪事

個個去睇英超盃
半日推得3頁

返左大陸搞喪事

保重
個個去睇英超盃
半日推得3頁

返左大陸搞喪事

保重

take care

今季中超第3球

今季中超第3球

多過J馬, pelle
個個去睇英超盃
半日推得3頁

返左大陸搞喪事

保重

起身到家陣30個鐘冇瞓
仲要幫手搞其他嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞