[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(35)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

香港隊波衫

有人合埋眼,有人冇望鏡頭,有人直頭耷低個頭
呢張相有得同東方啲合照揮

比我直頭向丙朗舉中指
伍件唔係出身富豪之家
都可以搞到一隊港超強隊出來
好難得
伍件唔係出身富豪之家
都可以搞到一隊港超強隊出來
好難得

細聲啲...
香港飛馬簽下第三名新外援,來自保加利亞的後衛Rosen Kolev。 27歲,曾經入選保加利亞U21,上賽季效力俄羅斯球隊Enisey
香港飛馬簽下第三名新外援,來自保加利亞的後衛Rosen Kolev。 27歲,曾經入選保加利亞U21,上賽季效力俄羅斯球隊Enisey

想複制卡根洛夫

飛馬外援齊腳未?
保贊比料: 此子來頭甚猛 屬好波之人
惟力量 爆發力 成疑
https://m.youtube.com/watch?v=JqE2dvj3cjI

Rosen Kolev
Chan Wai Ho

仲好意思蒲頭呀?真係面皮厚過腳皮!
希望呢間足球學校唔會又做苦主啦,不過贊助足球學校係好架,因為就算走數,班小朋友應該唔會請律師吿你嘅😂😂😂

好心大豪就收聲啦

扮老屎忽學人講道義,不如講下你當年向柒羅咋形跳草裙舞,去投靠垃垃,
講到流浪幾咁好,當時地產市道好景話閒時又可去兼職做地產(但唔夠一年簽外援價返南華)

當年你講到流浪咁好,依家又唔見你去流浪?

真心, 羅神當時需要佢多過佢需要羅神......
所以咪比人食住

炮台傑係得, 咁就唔洗用呢筆錢la
[quote]後日傑志會同k1排榜尾嘅仁川聯友賽

傑志打第四名都得 榜尾野穩陣

已開
Bigmac chan...

果然係天光陳兄弟

咁Everton你幾時開返?

想開先開
有耐都未開季唔開住

元朗救星艾華頓

救咩星
本身隊波都唔係廢
你顧掂自己先啦 身型咁差 去到羅馬等坐板啦

true

頭又大
身重肥厚
又慢
越來越肥軒化

me?
飛腳櫻花產品分庭抗禮
Kamo樓高四層,地下一層盡是飛腳、櫻花和日本國家隊的紀念品,除有大路的球衣外,更有印有各個主力球員姓名的頸巾售賣。有趣的是,兩隊專櫃各置一側,分庭抗禮,中央有塊紙板,上頭寫上兩隊球隊名,讓球迷以貼紙方式預測打吡賽勝方。
樓上三層所售貨品各具特色,球衣、球鞋款式之多使人眼花瞭亂自是預料之內,其中一角竟見球證用品專賣區,如紅、黃牌、旁證旗等,單是哨子已有多款,介紹牌上仔細描述音色和適用場所。另外亦有定位用的「神奇噴霧」,在旁甚至有腰托,貼身至極,店員透露因國內球證有賽會提供噴霧,噴霧的買家主要為外國人。
小記離開之際瞥見有一鎖匙扣製作機(小圖),只需500日圓(約35元港幣)便可製作自訂姓名的球衣形貼紙,再貼在鎖匙扣上,小記也貪新鮮印了飛腳球衣的貼紙。

如果香港有都幾好
學下日本仔, 唔同地區既運動家/gigi sports/允記做配合賣球隊產品
日本人素以做事認真、仔細聞名,參觀日本著名足球用品店Kamo已可見一斑。小記昨日傍晚剛在關西機場下機,馬不停蹄到大坂梅田區的足球用品店Kamo朝聖,此店全國擁23分店,每店因應地區之別專賣不同日聯球隊的紀念品。大坂店以地區勁旅大坂飛腳和大坂櫻花為主打,未進入店內,飛腳王牌遠藤保仁的巨型海報已映入眼簾,他與曾效力櫻花香川真司的海報如左右門神般置於櫥窗,足見兩人於大坂大受歡迎。
公海仲討論緊噓唔噓得
飛腳櫻花產品分庭抗禮
Kamo樓高四層,地下一層盡是飛腳、櫻花和日本國家隊的紀念品,除有大路的球衣外,更有印有各個主力球員姓名的頸巾售賣。有趣的是,兩隊專櫃各置一側,分庭抗禮,中央有塊紙板,上頭寫上兩隊球隊名,讓球迷以貼紙方式預測打吡賽勝方。
樓上三層所售貨品各具特色,球衣、球鞋款式之多使人眼花瞭亂自是預料之內,其中一角竟見球證用品專賣區,如紅、黃牌、旁證旗等,單是哨子已有多款,介紹牌上仔細描述音色和適用場所。另外亦有定位用的「神奇噴霧」,在旁甚至有腰托,貼身至極,店員透露因國內球證有賽會提供噴霧,噴霧的買家主要為外國人。
小記離開之際瞥見有一鎖匙扣製作機(小圖),只需500日圓(約35元港幣)便可製作自訂姓名的球衣形貼紙,再貼在鎖匙扣上,小記也貪新鮮印了飛腳球衣的貼紙。

如果香港有都幾好
學下日本仔, 唔同地區既運動家/gigi sports/允記做配合賣球隊產品

都係商業考慮 日本local team market大咪賣 香港d wfc都冇人買 點會有人肯賣
列斯奧同丹尼一齊去韓國 唔通其中一個好快拎到特護

似係冇人要,焗住留低坐半年,夢想、理文外援已經齊哂腳
基頓好似有隊要?
香港飛馬簽下第三名新外援,來自保加利亞的後衛。 27歲,曾經入選保加利亞U21,上賽季效力俄羅斯球隊Enisey

飛馬外援齊腳未?

仲差個亞援
現有
阿蛙 Awal
利麻 Lima
塞爾維亞射手 伊哥 尼娣里哥溫 Igor Nedeljković
西班牙中場 阿方索 阿登柏 美格 Alfonso Artabe Meca
保加利亞後衛 籮辛 哥籮扶 Rosen Kolev

亞援

似係冇人要,焗住留低坐半年,夢想、理文外援已經齊哂腳

三大廢老 得佐迪有人要 真係晚景悽涼
話晒都前港足先生

列斯奧太多傷 上季踢理文就跌晒watt

丹尼就左閘位 正路唔會浪費外援位 中堅佢又唔係特別好
公海仲討論緊噓唔噓得

啲猁仲兜真係好柒。
一句中意噓對手咪算囉,又拉到香港睇波文化
公海仲討論緊噓唔噓得

啲猁仲兜真係好柒。
一句中意噓對手咪算囉,又拉到香港睇波文化

其實舒米高同伊雲斯做乜被噓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞