[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(35)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
賽前教練金判坤目標是取得兩勝一和晉級,首戰領先下以1:1賽和朝鮮固然振奮士氣,但第二場對老撾只可逼和對手,晉級機會即時變得渺茫。「失望固然有,其實老撾實力不算太強,踢落我覺得較柬埔寨為弱」,胡晉銘總結今次朝鮮之旅,亦難忘第二戰時港隊如何錯失良機:「上半場頭30分鐘我們對老撾有很多機會把握不到,到下半場又突然下大雨,令我們完全組織不到外,比賽亦要腰斬,打亂我們部署。很可惜再次比賽時我們又輸反擊,加上最後15分鐘對方門將不斷神救,令我們未能全取三分。」

對強隊以穩守突擊取得一分,但要主攻時卻未能順利全取三分,胡晉銘便指球隊進攻未夠成熟致出局,他坦言「長大後回想起都會覺得不抵」。但時間不會停步,這名港將已放眼2018雅加達亞運:「香港年輕球員一樣不會輸給其他人,下年亞運我還是適齡,只要球隊需要我一定會出賽!」

超齡邊三個好

中國輝 法叔 高梵

法叔 高梵 alex

如果謝家榮上到位既話都可以唔揀中國輝

唔係A級賽, 高梵應該唔肯踢啦, 如果佢仲係外流緊既話

true

屌用陳7啦,無正前吖嘛
賽前教練金判坤目標是取得兩勝一和晉級,首戰領先下以1:1賽和朝鮮固然振奮士氣,但第二場對老撾只可逼和對手,晉級機會即時變得渺茫。「失望固然有,其實老撾實力不算太強,踢落我覺得較柬埔寨為弱」,胡晉銘總結今次朝鮮之旅,亦難忘第二戰時港隊如何錯失良機:「上半場頭30分鐘我們對老撾有很多機會把握不到,到下半場又突然下大雨,令我們完全組織不到外,比賽亦要腰斬,打亂我們部署。很可惜再次比賽時我們又輸反擊,加上最後15分鐘對方門將不斷神救,令我們未能全取三分。」

對強隊以穩守突擊取得一分,但要主攻時卻未能順利全取三分,胡晉銘便指球隊進攻未夠成熟致出局,他坦言「長大後回想起都會覺得不抵」。但時間不會停步,這名港將已放眼2018雅加達亞運:「香港年輕球員一樣不會輸給其他人,下年亞運我還是適齡,只要球隊需要我一定會出賽!」

即係場波下半場踢踢下要delay三十分鐘攤到凍哂再踢?

嬴唔到老撾好柒, 個場波香港應該係禁住攻

算啦, 2012年係輸俾佢地ga
當年仲要係堅家班囝囝們做主力
今日和到咪有進步

係堅家軍嚴重唔夠班
夢想FC第四位西班牙外援,30歲的中場Joaquín García,曾經踢塞浦路斯、直布羅陀聯賽
來港前踢泰國第4級聯賽

https://en.wikipedia.org/wiki/Joaqu%C3%ADn_Garc%C3%ADa_(footballer)

this?

好似幾廢下
垃隊

外援
卡錫,莊尼亞,摩域治,新中鋒

美高已加盟
屌你踢泰4級聯賽
夢想FC第四位西班牙外援,30歲的中場Joaquín García,曾經踢塞浦路斯、直布羅陀聯賽
來港前踢泰國第4級聯賽

https://en.wikipedia.org/wiki/Joaqu%C3%ADn_Garc%C3%ADa_(footballer)

this?

好似幾廢下

聰頭level
來港前踢泰國第4級聯賽

this?

好似幾廢下

聰頭level

我島杜奧巴之前都踢泰國第3級聯賽
🍔幾時先開返個新ac

已開
Bigmac chan...
🍔幾時先開返個新ac

已開

Chan
🍔幾時先開返個新ac

已開

仲諗住 add 比 bigmac 快過我
🍔幾時先開返個新ac

已開

Chan

🍔幾時先開返個新ac

已開

果然係天光陳兄弟

即係場波下半場踢踢下要delay三十分鐘攤到凍哂再踢?

嬴唔到老撾好柒, 個場波香港應該係禁住攻

算啦, 2012年係輸俾佢地ga
當年仲要係堅家班囝囝們做主力
今日和到咪有進步

係堅家軍嚴重唔夠班

堅家軍根本吹大左 夠料踢大會嘅又少
個個都一世跟住av堅
後日傑志會同k1排榜尾嘅仁川聯友賽
🍔幾時先開返個新ac

已開

果然係天光陳兄弟

咁Everton你幾時開返?

傑志打第四名都得 榜尾野穩陣
🍔幾時先開返個新ac

已開

果然係天光陳兄弟

想開先開
有耐都未開季唔開住

傑志打第四名都得 榜尾野穩陣

oh
🍔幾時先開返個新ac

已開

果然係天光陳兄弟

想開先開
有耐都未開季唔開住

元朗救星艾華頓
🍔幾時先開返個新ac

已開

果然係天光陳兄弟

想開先開
有耐都未開季唔開住

元朗救星艾華頓

救咩星
本身隊波都唔係廢
你顧掂自己先啦 身型咁差 去到羅馬等坐板啦
🍔幾時先開返個新ac

已開

果然係天光陳兄弟

想開先開
有耐都未開季唔開住

元朗救星艾華頓

救咩星
本身隊波都唔係廢
你顧掂自己先啦 身型咁差 去到羅馬等坐板啦

true
戰績一勝難求的中華隊今日將遭遇分組第三的香港隊,由於中華隊在二年年前曾經在台灣高雄舉辦的奧運資格賽中3:1擊敗過香港隊,賽前教練團分析二隊實力在伯仲間,尤其是香港隊的中場破壞力十足,因此賽前在佈陣上特別加強對香港隊中場的防守。
戰績一勝難求的中華隊今日將遭遇分組第三的香港隊,由於中華隊在二年年前曾經在台灣高雄舉辦的奧運資格賽中3:1擊敗過香港隊,賽前教練團分析二隊實力在伯仲間,尤其是香港隊的中場破壞力十足,因此賽前在佈陣上特別加強對香港隊中場的防守。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞