[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(35)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
賽前教練金判坤目標是取得兩勝一和晉級,首戰領先下以1:1賽和朝鮮固然振奮士氣,但第二場對老撾只可逼和對手,晉級機會即時變得渺茫。「失望固然有,其實老撾實力不算太強,踢落我覺得較柬埔寨為弱」,胡晉銘總結今次朝鮮之旅,亦難忘第二戰時港隊如何錯失良機:「上半場頭30分鐘我們對老撾有很多機會把握不到,到下半場又突然下大雨,令我們完全組織不到外,比賽亦要腰斬,打亂我們部署。很可惜再次比賽時我們又輸反擊,加上最後15分鐘對方門將不斷神救,令我們未能全取三分。」

對強隊以穩守突擊取得一分,但要主攻時卻未能順利全取三分,胡晉銘便指球隊進攻未夠成熟致出局,他坦言「長大後回想起都會覺得不抵」。但時間不會停步,這名港將已放眼2018雅加達亞運:「香港年輕球員一樣不會輸給其他人,下年亞運我還是適齡,只要球隊需要我一定會出賽!」

即係場波下半場踢踢下要delay三十分鐘攤到凍哂再踢?

嬴唔到老撾好柒, 個場波香港應該係禁住攻

算啦, 2012年係輸俾佢地ga
當年仲要係堅家班囝囝們做主力
今日和到咪有進步

係堅家軍嚴重唔夠班

好彩有入籍兵
唔係就suppose堅家班係大港腳主力

true, 堅家班無咩人成材,港隊用佢地死得
新人流名

同mk聰相映成趣

我唔會出假新聞囉

funson
Biu Chun Rangers 標準流浪

Official Announcement

有關標準流浪青年隊安排

本會在六月落實與雅力足球學校合作,由對方籌組及管理2017年至2018年本會U15青年隊,是次流浪與雅力的青訓合作僅限於青年隊的組軍及管理,不涉第三方參與或任何形式贊助。有關標準流浪港超隊新季動向,請留意本會近期公布。

不涉第三方參與或任何形式贊助...你老味此地無銀

雅力係咪AET funson ?
Chan Wai Ho

仲好意思蒲頭呀?真係面皮厚過腳皮!
希望呢間足球學校唔會又做苦主啦,不過贊助足球學校係好架,因為就算走數,班小朋友應該唔會請律師吿你嘅😂😂😂

好心大豪就收聲啦

Join 左未?

大蕃薯落地獄!
新人流名

同mk聰相映成趣

我唔會出假新聞囉

funson

Fun 都唔 Fun Mk la

其實我係13哥
Chan Wai Ho

仲好意思蒲頭呀?真係面皮厚過腳皮!
希望呢間足球學校唔會又做苦主啦,不過贊助足球學校係好架,因為就算走數,班小朋友應該唔會請律師吿你嘅😂😂😂

好心大豪就收聲啦

合約門

屌油渣屌得過
屌南華?不了

原來傑志當年都係執皇者南二攤

有關標準流浪青年隊安排

本會在六月落實與雅力足球學校合作,由對方籌組及管理2017年至2018年本會U15青年隊,是次流浪與雅力的青訓合作僅限於青年隊的組軍及管理,不涉第三方參與或任何形式贊助。有關標準流浪港超隊新季動向,請留意本會近期公布。
Bigmac chan 不如去做陳云契仔啦
乜5件九十年代已經第一次搞傑志
我出聲係廢事唔識佢嘅人真係以為佢好慘好委屈呀!

香港隊波衫

香港隊波衫

有人合埋眼,有人冇望鏡頭,有人直頭耷低個頭
呢張相有得同東方啲合照揮
原來afc官網出咗亞少盃外圍賽 (U16)時間表,小組全部比賽都喺新北市輔仁大學踢

輔大囡囡

其實輔仁大學同輔仁媒體有冇關係

都係垃圾囉

點解要咁話我學校
乜5件九十年代已經第一次搞傑志

當日科士打黎香港踢o既第一隊咪係傑志!

以前傑志同駒駦好似有人帶兵過檔,都係D青春班,即係元朗,夢想FC咁上下
原來afc官網出咗亞少盃外圍賽 (U16)時間表,小組全部比賽都喺新北市輔仁大學踢

輔大囡囡

其實輔仁大學同輔仁媒體有冇關係

都係垃圾囉

點解要咁話我學校

本身輔仁文社同容總檔網媒係兩樣野黎
個網同台灣輔大又只不過同/撞名

1892年,楊衢雲與謝纘泰等在百子里創立輔仁文社,以「開啟民智」為宗旨,革命志士常於該處聚會議事,部分社友亦有參加興中會。

唔通話格拉斯哥流浪同標準流浪,昆士柏流浪係一樣咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞