[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(35)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
北泡咩比數?

打緊

咁係咪和左 港隊會首名?

好似要0:0先得

WE ARE 我島

WE ARE 我島

binc
港隊係咪穩奪頭二
港隊係咪穩奪頭二

尾場0:0首名
分出勝負/1:1/2:2次名
和3:3或以上跌落第三

WE ARE 我島

幾時㗎
次名2分
想做頭六名都幾難(包埋中国)

WE ARE 我島

幾時㗎

上屆

WE ARE 我島

幾時㗎

上屆

佢有冇踢過哂台灣啲街場先?
冇既出咩聲
幾時先個北泡嗰場咩環境

WE ARE 我島

幾時㗎

上屆

佢有冇踢過哂台灣啲街場先?
冇既出咩聲

留喺香港踢,俾你美欺都退化啦

其實後生仔跟羅神搵食最好,當年羅神俾個20歲左右嘅𡃁仔喺南華打正選龍,都算係好大膽嘅舉動

而家啲u22去東方都好架
菁英盃肯定有得出

東方簡直係港超罪人,狗志由頭到尾只想自己創造一個秩序,連埋何老鑑呢啲廢老日日9噏

睇完佢個訪問,更加唔想東方贏
講到話唔想揾一兩個u22只係踢一兩場,之後又唔用佢地 又唔見第二隊嘈

簽WFC超咪又係踢一兩場

求其簽個u22三號龍咪得
反正本身都係擺

你冇睇佢個訪問咩
原先佢想支超打正選中堅,以為打港超夠做,點知牛丸唔出佢,有時連後備都冇
支國贏緊日本

支國贏緊日本

強大了
FT JPN 1-2 CHN
支國贏緊日本

強大了

佢地又可以打飛機

留喺香港踢,俾你美欺都退化啦

其實後生仔跟羅神搵食最好,當年羅神俾個20歲左右嘅𡃁仔喺南華打正選龍,都算係好大膽嘅舉動

菁英盃肯定有得出

東方簡直係港超罪人,狗志由頭到尾只想自己創造一個秩序,連埋何老鑑呢啲廢老日日9噏

講到話唔想揾一兩個u22只係踢一兩場,之後又唔用佢地 又唔見第二隊嘈

反正本身都係擺

你冇睇佢個訪問咩
原先佢想支超打正選中堅,以為打港超夠做,點知牛丸唔出佢,有時連後備都冇

姐係係佢操控買咩人 反而唔係教練決定?
波台痴線佬
【Support Your Local Team】

英超挑戰盃2017,兩日全場爆滿,4萬名球迷,一片紅海,開波前更加大合奏You Will Never Walk Alone,喺現場感受真係好震憾。

個一刻,我喺度諗,如果香港隊都有呢一片紅海,係幾咁美好。

但可惜,有1萬人入場睇港隊都要偷笑。

呢幾日,完全可以見到外隊同香港隊既差別。

入場撐利記,一定要著利記波衫;入場撐港隊,波衫都冇件。
入場撐利記,唔可以著其他球隊波衫;入場撐港隊,盡見曼聯阿記拜仁聯合軍。
入場撐利記,溫定書唱YNWA;入場撐港隊,唔識唱打氣歌點跟呀。
入場撐利記,波飛幾貴都買;入場撐港隊,80蚊都嫌貴。
入場撐利記,大球場好近姐;入場撐港隊,大球場遠到好似要坐飛機先去到。

其實香港人咁崇洋,點解唔跟埋當地嘅睇波文化?

前排同個英國人傾計,問佢撐邊隊,以為佢會講英超隊,點知佢撐嘅球隊只係名不經傳嘅地區小隊,什至英乙都比唔上。

問佢點解會撐,佢只係好理所當然咁答;Support my local team。

冇錯,當地文化就係無論隊波實力如何,喺咩聯賽級別打滾,只要係屬於自己地區嘅球隊,就會好理所當然咁撑到底。

可惜,香港人並冇呢一個意念,自己國家隊─香港隊都唔入場撐,唔好講咩入場睇港超。

淨係識話香港隊垃圾,氣氛差,講真氣氛係自己創造出黎,每個人都肯去投入,成個球場都可以好震撼!

萬能鍾話齋,一齊嗌We are Hong Kong,係幾咁美好嘅一件事!

Support Your Local Team。
香港隊,都值得擁有呢一片紅海。

[圖片來源:體路]

菁英盃肯定有得出

反正本身都係擺

你冇睇佢個訪問咩

算係俾下意見?
波台痴線佬
【Support Your Local Team】

英超挑戰盃2017,兩日全場爆滿,4萬名球迷,一片紅海,開波前更加大合奏You Will Never Walk Alone,喺現場感受真係好震憾。

個一刻,我喺度諗,如果香港隊都有呢一片紅海,係幾咁美好。

但可惜,有1萬人入場睇港隊都要偷笑。

呢幾日,完全可以見到外隊同香港隊既差別。

入場撐利記,一定要著利記波衫;入場撐港隊,波衫都冇件。
入場撐利記,唔可以著其他球隊波衫;入場撐港隊,盡見曼聯阿記拜仁聯合軍。
入場撐利記,溫定書唱YNWA;入場撐港隊,唔識唱打氣歌點跟呀。
入場撐利記,波飛幾貴都買;入場撐港隊,80蚊都嫌貴。
入場撐利記,大球場好近姐;入場撐港隊,大球場遠到好似要坐飛機先去到。

其實香港人咁崇洋,點解唔跟埋當地嘅睇波文化?

前排同個英國人傾計,問佢撐邊隊,以為佢會講英超隊,點知佢撐嘅球隊只係名不經傳嘅地區小隊,什至英乙都比唔上。

問佢點解會撐,佢只係好理所當然咁答;Support my local team。

冇錯,當地文化就係無論隊波實力如何,喺咩聯賽級別打滾,只要係屬於自己地區嘅球隊,就會好理所當然咁撑到底。

可惜,香港人並冇呢一個意念,自己國家隊─香港隊都唔入場撐,唔好講咩入場睇港超。

淨係識話香港隊垃圾,氣氛差,講真氣氛係自己創造出黎,每個人都肯去投入,成個球場都可以好震撼!

萬能鍾話齋,一齊嗌We are Hong Kong,係幾咁美好嘅一件事!

Support Your Local Team。
香港隊,都值得擁有呢一片紅海。

[圖片來源:體路]

認真減到80都可能有過萬GE
但真係小人有撑自己人GE概念囉, 試過拉FD入場睇 佢話咁廢睇來做乜
黎格爾正選鍾偉強後備
Kim蛇在下一盤很大的棋

黎格爾係咪未有班落

kim sir一路都唔係用黎格爾打前架
佢係搶咗胡晉銘杜國榆mk聰個位就真(仲on9)
其實黎格爾本身都唔係打前 唔知點解足總一路話佢係前鋒

反正本身都係擺

你冇睇佢個訪問咩

算係俾下意見?

最理想係球會俾一個budget 俾主教練
主教練拎住呢舊錢決定買乜球員
黎格爾正選鍾偉強後備
Kim蛇在下一盤很大的棋

黎格爾係咪未有班落

kim sir一路都唔係用黎格爾打前架
佢係搶咗胡晉銘杜國榆mk聰個位就真(仲on9)
其實黎格爾本身都唔係打前 唔知點解足總一路話佢係前鋒

黎格爾原來邊隊青年軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞