[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(35)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
謝家強,去東方?
謝家強,去東方?

又東方
謝家強,去東方?

又東方

謝四加迪高對面會唔會場場斷腳

我覺得大X樂D焗肉醬意幾好食
反而食唔慣一PAT水果隻肉醬意

認同吉高巴

係鬼吉高咩佢

爬文啦

打J打到眼濛濛

返大陸搞喪事冇瞓過呀屌你

本身想搵cap圖覆你
不過有啲人好熟面口

我覺得大X樂D焗肉醬意幾好食
反而食唔慣一PAT水果隻肉醬意

認同吉高巴

係鬼吉高咩佢

爬文啦

打J打到眼濛濛

返大陸搞喪事冇瞓過呀屌你

本身想搵cap圖覆你
不過有啲人好熟面口

佢兩個ac唔同
一個6000幾
一個14000幾
同一版又有吉高又有澤尻
[quote]相信未來班後生仔嘅實力
今次由0分進步至5分
諗起個陣u16入到決賽週

當時u16係咩陣容?[/quote教練:楊正光、巴禾
門將:列凱逸、謝家榮、楊立威

後衛:何直軒、高承殷、郭怡臻、吳睿勤、蕭栢霖、余煒廉
中場:歐文洛、張煒星、叢振洪、何振廷、葛浚浠、李晉樂、顏卓彬
前鋒:鄭展龍、鄭俊彥、播磨浩謙、何誠淵、林樂勤、藍毅揚、黃智康
由於高登會員四象顛倒2(會員編號:170464)於2008年10月12日開topic屌牛腩3號老母,牛腩3號便發出以下潮文反擊。

"屌你老母"呢句野,本身同"我要發達" "我想同陳法拉敦倫"冇撚分別,都係一種毒男願望式句子 而願望又唔撚同希望,希望係比較近,願望係好撚遙遠,99.9% o既柒頭到死o個日都冇可能達成生前o既願望,換句話說,即係鳩up 所以我唔撚會care d 柒頭皮同我講呢句野

莫非我一路搞錯左
莫非我一路搞錯左

屌冇嘢了
40個鐘唔瞓真係會出事
今日幫手整頭七嘅嘢已經差D暈左
莫非我一路搞錯左

屌冇嘢了
40個鐘唔瞓真係會出事

訓啦柒頭
莫非我一路搞錯左

屌冇嘢了
40個鐘唔瞓真係會出事

你真係早啲訓好啲

不得了

好想_
大港超早晨

早晨!

加路連山早晨!
大港超早晨

早晨!

加路連山早晨!

擁抱大加山主義 大南華 加山人做主持 大加山早晨

大港超早晨

早晨!

加路連山早晨!

擁抱大加山主義 大南華 加山人做主持 大加山早晨

早晨!
[quote]相信未來班後生仔嘅實力
今次由0分進步至5分
諗起個陣u16入到決賽週

當時u16係咩陣容?[/quote教練:楊正光、巴禾
門將:列凱逸、謝家榮、楊立威

後衛:何直軒、高承殷、郭怡臻、吳睿勤、蕭栢霖、余煒廉
中場:歐文洛、張煒星、叢振洪、何振廷、葛浚浠、李晉樂、顏卓彬
前鋒:鄭展龍、鄭俊彥、播磨浩謙、何誠淵、林樂勤、藍毅揚、黃智康

有d人潛力,亦有d人消失左
應屆澳門足球先生彭梓亨、最佳門將何文輝齊齊暑假外闖,分道揚鑣前往兩家港超聯球隊元朗、理文試腳!不過由於香港足總今季實施球員註冊新制,二人坦言只能以亞援身份去爭奪確實難以登陸,但既然機會來了,就要盡力去把握,做好自己,無論結果如何,都是一次經歷。

趁年輕給自己機會

繼協助蔡振賢加入港超球隊夢想FC的教練團名單後,在香港足壇相識滿天下的澳門足總技術總監陳曉明再度“發功”,為彭梓亨及何文輝找到通往職業球員夢想的機會。上星期已抵達元朗跟操的彭梓亨表示:“今年剛剛大學畢業,仍未找工作,所以想給這個機會自己去試試,檢視水平去到哪裡,重點是希望趁年輕看看有沒有其他不一樣的路可以選擇。”在港超新軍理文跟操的何文輝直言:“這是我第一次去到職業球隊試腳,沒有想過成功與否,只想讓自己去試。”

彭梓亨希望看看自己有能力走到多遠

難關在於亞援身份

據悉,香港足總今季起修改球員註冊制度,本土球員身份將會以香港代表隊資格作為新介定方式,意味著就算有香港永久居民身份證、但代表過澳門踢國際賽的球員一律只能以亞洲外援身份登陸,大大減低球會對澳門球員的考慮。彭梓亨、何文輝十分認同這一點:“跟操後,我覺得與香港球員的水平相差不遠,也相信自己有一定競爭力,但相比外援,始終存在差距,所以要說服球隊用亞援名額去給予我們機會,確實有很大難度。”
FB 有大量迷Kim黨
再次證明世界上有智慧的人永遠只佔少數,智者永遠都是寂寞的事實
FB 有大量迷Kim黨
再次證明世界上有智慧的人永遠只佔少數,智者永遠都是寂寞的事實

都係個句
除左kim唸唔到邊個適合教港隊
FB 有大量迷Kim黨

都係個句

true
好想睇下大港腳 究竟出唔出到線 亞洲盃

都好難下
我覺得kim係安於攞一分,分分鐘下場作客馬拉都係和,但唔能夠雙殺馬拉,出線亞洲盃同亞冠盃凍過水

http://www.football-rankings.info/2017/07/2019-afc-asian-cup-3rd-round-sims-14.html
呢度咁講
6月未對北泡前仲有15.5%機率出線
和北泡+馬拉輸俾黎巴嫩後得返10.3%
反而泥泡出線機率超過九成
訓響度都入咁濟

既然出唔到線,雙殺馬拉,保住個亞冠位好過

雙殺到先得架
講到咁易

我想姐
出唔到線,就Kim out

足總實挽留

FB 有大量迷Kim黨

都係個句

教波唔難 要搞掂班老細同球員難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞