The Ordinary 產品用後包膠+討論區#2

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
到底塊面差到咩情況先至會咁?
前一晚兩邊面都搽咗水楊酸,第二朝左邊面就唔知點解爆晒啲嘢出嚟,右邊面咩事都冇

你除左水楊酸仲用左其他咩產品?
最好一次過講哂所有一齊用嘅產品,
先可以估下咩問題.
不過建議你都係停一停水楊酸先, 有需要就睇醫生.
唔想睇醫生就睇下屋企有冇D最簡單無刺激成份嘅補濕mask ,
之前有見過網友話敷水 (我唔記得佢講蒸餾水定礦泉水)
都可以舒緩敏感.

其實如果淨係講嗰一晚,就真係淨係用咗嗰一支 2% 水楊酸
隔咗幾日就冇乜嘢,淨係搽咗獅王隻暗瘡膏,係比較乾同甩皮

你淨係用完水楊酸,咩爽膚水面霜都無搽?
用完酸類會比較乾,要配番啲補濕產品呀。
如果想保濕但又唔想用b5用乜好?
朝早用完b5化妝會起擦膠碎,但又想補水等佢冇咁易乾到浮粉

可以試下用輕拍方式上b5,
或者搽完隔幾分鐘等佢吸收啲再搽其他嘢,
睇下會唔會有改善。
Asos幾時有B5呀

Asos幾時有B5呀

Asos幾時有B5呀

Asos幾時有B5呀

Asos幾時有B5呀

啱啱上ASOS睇 原來今日雙11有30%off code 盡情買啦喂!
即刻入多幾支b5
啱啱上ASOS睇 原來今日雙11有30%off code 盡情買啦喂!

買早咗半日

買早咗半日

個code係咩?
琴日買左 諗住再補貨

個code係咩?
琴日買左 諗住再補貨

你禁入去就會睇到

買早咗半日

買早咗半日

買早咗半日

Thanks

買早咗半日

Thanks

嗰支aha 30%同熊咩苷咁Q難買

熊果苷雙11時有貨,
aha就上個月好似出現過一陣又無哂。

熊果苷雙11時有貨,
aha就上個月好似出現過一陣又無哂。

勁難買,要日日捕住先夠人搶
敷面膜搞到營養過剩而家好多細細地嘅粒粒
B3b5 有冇得救?
暗瘡印好難褪

鼻翼啲微絲紅管有冇得搞?

買早咗半日

哎 蝕左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞