The Ordinary 產品用後包膠+討論區#2

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
查左一個禮拜b3好似冇乜幫助 反而生多左幾粒濃瘡
嘩屌,頭先碌ig見到有間代購話b3 b5各入左200支貨
唔怪得之斷得咁快啦
啱啱入咗rosehip oil, marula oil, serum foundation, caffeine, 同nmf

Caffeine同nmf未試,但兩個油都好好,marula oil算吸收得快,又夠潤 半身用開維他命E油,好用但好笠

好鍾意serum foundation,我用rosehip oil打底之後再上個效果好透薄好靚,平時唔駛太高遮瑕度用呢個真係一流

另外本身有用B5,上完B5再上油成功保濕

利申 本身係混油,但可能開始慢慢老,皮膚越黎越乾

係咪唔可以每日用?

我晚晚都用 不過只用係有生暗粒暗瘡嘅地方
用左lactic Acid 10% 差不多四個月
只係夜晚用
暗粒少左d
但冇初期一用果時咁work 咁快有效
初初一用第日暗瘡謝晒好神奇

係咪唔可以每日用?

見網上寫話每星期兩次

一星期兩次係Aha 30%個隻,
LA可以每晚用。
我自己就每晚全面用,
唔怪得之斷得咁快啦

哇佢賣幾錢枝呀
其實我無見到啲人會幫襯代購買the ordinary 有賣既都好似唔太賣得出
唔怪得之斷得咁快啦

哇佢賣幾錢枝呀
其實我無見到啲人會幫襯代購買the ordinary 有賣既都好似唔太賣得出

抵撚死
當人on9

係咪唔可以每日用?

見網上寫話每星期兩次

LA可以每晚用。
我自己就每晚全面用,

其實我洗完面用完爽膚水之後個步驟應該係?
日:洗->爽->b5精華-->nmf溝玫瑰果油-->防曬
夜:洗-->爽--->acid 5%-->b5-->nmf溝油
咁樣有冇錯

記憶中佢官網個guide教la係搽所有嘢之前用 (水狀/精華/油類等)
我前幾頁有包過膠寫我嘅步驟,
但係唔知點解收負皮

係咪唔可以每日用?

見網上寫話每星期兩次

LA可以每晚用。
我自己就每晚全面用,

夜:洗-->爽--->acid 5%-->b5-->nmf溝油
咁樣有冇錯

記憶中佢官網個guide教la係搽所有嘢之前用 (水狀/精華/油類等)
但係唔知點解收負皮

我上網買個個賣家都係話精華前,咁即係我上面個步驟無錯

la我會係爽膚水前用囉,
我之前用水楊酸都係洗面後爽膚水前用。
你可以睇下其他絲打有冇其他建議。
上星期訂咗2枝b3,
好似由郵局派,
對我呢個屋企無人嘅黎講方便啲,
不過就耐啲,
5日都未收到。
B5唔係保濕用?
原來一直用錯
B5唔係保濕用?
原來一直用錯

b5係保濕呀,
b3油水平衝。
唔怪得之斷得咁快啦

哇佢賣幾錢枝呀

88呀屌

見網上寫話每星期兩次

LA可以每晚用。
我自己就每晚全面用,

咁樣有冇錯

但係唔知點解收負皮

我上網買個個賣家都係話精華前,咁即係我上面個步驟無錯

la我會係爽膚水前用囉,
我之前用水楊酸都係洗面後爽膚水前用。
你可以睇下其他絲打有冇其他建議。

好 ,唔該哂

我自己係用完爽膚先 感覺無咁乾
應該搽b3之後先到b5定調轉?
唔怪得之斷得咁快啦

哇佢賣幾錢枝呀

88呀屌

由佢坐貨坐到過期,等佢賤賣,成 lot 貨食晒食得咁過癮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞