The Ordinary 產品用後包膠+討論區#2

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
仲有冇地方可以買到VC23 suspension?

幾日前asos 出現過 我買左一支之後再睇無貨了

今日我見有喎
用過B5好似敏感咁, 有冇絲打都試過?
好似冇聽過人用B5敏感

我都敏感啊

起晒紅印, 仲買左兩支

絲打我想要
買左natural moisturising factors 唔錯 偏乾肌用rose oil / plant squalane oil 好 想夜晚用既
Caffeine eye serum都想試 黑眼圈好深

琴日已入貨
用buffet 好似越用越紅

我覺得完全冇用

我覺得完全冇用

我都覺
我朋友用完之後眼下面即刻生粒粒 即刻停用
用過B5好似敏感咁, 有冇絲打都試過?
好似冇聽過人用B5敏感

我都敏感啊

起晒紅印, 仲買左兩支

會唔會係太乾?
b5正路真係好少會敏感

已經等唔到
搵到個叫zest beauty既網有齊款
有無人聽過? 唔知信唔信得過

我都想知
幫推

我覺得完全冇用

我都覺
我朋友用完之後眼下面即刻生粒粒 即刻停用

對黑眼圈無咩用 但用完隻眼無咁腫
有邊隻 product 可以解決鼻嘅黑頭同大毛孔,keep住用 latic 10% 唔覺有效

但$30.5
尋日ASOS落單唔小心買多左枝Spreadability Fluid Primer
未到貨...

有無絲打收留?
其實 Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 定 Ascorbyl Glucoside Solution 12% 好用啲?
我驚 20% 嗰支太油,焗到生暗瘡
12% 嗰支而家用緊,但係好似冇乜效
Vit. C 23% 你哋會點搽?我右邊面有好多暗瘡印,臨瞓會搽一層厚嘅蓋住,唔知去唔去到印
尋日ASOS落單唔小心買多左枝Spreadability Fluid Primer
未到貨...

有無絲打收留?

15號落單, 18號已經到貨! 今次好快!!

有無絲打想要呀
想請教下 AHA 30%+ bha 2%呢支會唔會幫去到暗瘡印?

natural moisturizing factors + ha 呢支保濕會唔會好油?同埋可唔可以溝Salicylic Acid 2% Solution 一齊用?如果可以既個次序應該點排?

謝謝各位
asos訂嘉里運 到左香港成個星期都未送到 約好日期時又話貨冇出倉 真係好想快啲用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞