The Ordinary 產品用後包膠+討論區#2

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
佢嗰隻咖啡因搽眼唔知對眼袋有冇效呢?
買哂兩支foundation,用完第二日爆咗好多暗粒 再連續用3日爆到成面都係,停用咗先無再爆 好伏啊

我覺得好好用 coverage個隻上面好好
我係混合偏油
買哂兩支foundation,用完第二日爆咗好多暗粒 再連續用3日爆到成面都係,停用咗先無再爆 好伏啊

我係混合偏油

我都係混油,中午已經油到煎蛋,而且foundation好cakey嘅感覺

我係混合偏油

我都係混油,中午已經油到煎蛋,而且foundation好cakey嘅感覺

無理由架
我用beautyblender上,最後用makeupforever碎粉定妝
朝早10點last到晏晝4-5點

我係混合偏油

無理由架
我用beautyblender上,最後用makeupforever碎粉定妝
朝早10點last到晏晝4-5點

我用serum 果隻都幾好,我喺混合偏油。同你上法差唔多,用beautyblender + essence 蜜粉餅定妝。
hold 到 5-6個鐘都好完整
想問Lactic Acid同Niacinamide 10%兩支都有既應該點用法?
到底塊面差到咩情況先至會咁?
前一晚兩邊面都搽咗水楊酸,第二朝左邊面就唔知點解爆晒啲嘢出嚟,右邊面咩事都冇
前一晚兩邊面都搽咗水楊酸,第二朝左邊面就唔知點解爆晒啲嘢出嚟,右邊面咩事都冇

嘩 好嚴重喎 快啲去睇醫生
係咪敏感呀
請問淘寶旗艦店叫咩名

係咪敏感呀

應該係用得太多+密

係咪敏感呀

應該係用得太多+密

我搽一層薄薄哋喺面咋喎
同埋我平時都唔係成日用呢支嘢

係咪敏感呀

應該係用得太多+密

我搽一層薄薄哋喺面咋喎
同埋我平時都唔係成日用呢支嘢

我考慮緊應唔應該睇醫生食 A 酸,或者做激光,因為我啲暗瘡印真係好耐都唔退,仲要成日都生,真係好灰
請問淘寶旗艦店叫咩名??
Beauty Bay 成個月都未送黎
係未追客服都無用
請問淘寶旗艦店叫咩名??

冇架嘛

你除左水楊酸仲用左其他咩產品?
最好一次過講哂所有一齊用嘅產品,
先可以估下咩問題.
不過建議你都係停一停水楊酸先, 有需要就睇醫生.
唔想睇醫生就睇下屋企有冇D最簡單無刺激成份嘅補濕mask ,
之前有見過網友話敷水 (我唔記得佢講蒸餾水定礦泉水)
都可以舒緩敏感.
Beauty Bay 成個月都未送黎
係未追客服都無用

好似話追客服都係退錢.
呢個網買TO好似都係伏伏地.
我喺beautylish見到rose hip seed oil USD9.8,咁平既?
有冇絲用​Lactic Acid 5% + HA 2%​會敏感?
又唔係發晒紅好痕咁
不過出粒粒既頻率高左 同埋皮膚有D唔穩定咁
之前用一個月都仲係咁就停左
近排想用返
有冇絲用​Lactic Acid 5% + HA 2%​會敏感?
又唔係發晒紅好痕咁
不過出粒粒既頻率高左 同埋皮膚有D唔穩定咁
之前用一個月都仲係咁就停左
近排想用返

我又無,不過low concentration acid都係acid,用完一定要強力補濕,如果唔係黎緊冬天會更大獲
Asos幾時有B5呀
Asos幾時有B5呀

想知毛孔超粗大又多白頭同倒塞粉刺係t字位兩邊,應該用邊隻好。
最近買左玫瑰果個但唔知岩唔岩
利申:鼻長期乾同易甩皮

你除左水楊酸仲用左其他咩產品?
最好一次過講哂所有一齊用嘅產品,
先可以估下咩問題.
不過建議你都係停一停水楊酸先, 有需要就睇醫生.
唔想睇醫生就睇下屋企有冇D最簡單無刺激成份嘅補濕mask ,
之前有見過網友話敷水 (我唔記得佢講蒸餾水定礦泉水)
都可以舒緩敏感.

其實如果淨係講嗰一晚,就真係淨係用咗嗰一支 2% 水楊酸
隔咗幾日就冇乜嘢,淨係搽咗獅王隻暗瘡膏,係比較乾同甩皮
如果想保濕但又唔想用b5用乜好?
朝早用完b5化妝會起擦膠碎,但又想補水等佢冇咁易乾到浮粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞