The Ordinary 產品用後包膠+討論區#2

1001 回覆
53 Like 2 Dislike
Vit. C 23% 你哋會點搽?我右邊面有好多暗瘡印,臨瞓會搽一層厚嘅蓋住,唔知去唔去到印

係咁起擦膠碎
Vit. C 23% 你哋會點搽?我右邊面有好多暗瘡印,臨瞓會搽一層厚嘅蓋住,唔知去唔去到印

係咁起擦膠碎

我b3+b5一齊用都會
其實係咪唔可以一齊用
想問下B5, Buffet, Vit C, rose hip oil同埋lactic acid 10%呢幾支既次序應該點用?
收到支primer得咁少
收到支primer得咁少

點解好似個個收到primer 都係得半支

我都係咁,係asos同beautylish分別買過,但未至於得返咁少,但一開瓶用去得勁快,成枝超快用完,我懷疑係因為係入面好易乾乾晒⋯⋯但真心好用既
想問下B5, Buffet, Vit C, rose hip oil同埋lactic acid 10%呢幾支既次序應該點用?

我都係咁,係asos同beautylish分別買過,但未至於得返咁少,但一開瓶用去得勁快,成枝超快用完,我懷疑係因為係入面好易乾乾晒⋯⋯但真心好用既

係好易乾!我買左3個月未開,前兩日拎就黎睇下,屌那星得返5分1
HA+B5真係唔會回購
一開初日頭用 化妝起勁多刷膠碎
所以夜晚用
Toner > B5 > VC23
但真係起刷膠碎起到成面都係
(同一個step但用其他保濕精華係冇刷膠碎)
又唔覺佢有比其他保濕精華好

VC23已回購兩支
日日用 效果明顯

至於B3
剩係搽T字位
係控到油既 但未見有收細毛孔
有冇巴絲打喺 Victoria Health 買過嘢?

係咁起擦膠碎

我一嚟就刷 23%,冇起擦膠碎,但係如果搽咗其他嘢再搽 23% 就會有
HA+B5真係唔會回購
所以夜晚用

VC23已回購兩支
日日用 效果明顯

至於B3
剩係搽T字位

B5 可以同 VC23 一齊用咩?B3 都唔得喎

係咁起擦膠碎

我一嚟就刷 23%,冇起擦膠碎,但係如果搽咗其他嘢再搽 23% 就會有

Same

係好易乾!我買左3個月未開,前兩日拎就黎睇下,屌那星得返5分1

見親都好似係得呢枝會咁

係咁起擦膠碎

Same

單搽都起擦膠碎呀
HA+B5真係唔會回購
所以夜晚用

VC23已回購兩支
日日用 效果明顯

至於B3
剩係搽T字位

B5 可以同 VC23 一齊用咩?B3 都唔得喎

b5可以呀
係b3唔得
http://theordinary.com/regimenguide

所以我b3日頭用
VC23 夜晚用
想呢下呢排有冇promotion code
好想買
Vit C 23%個美白係咪去到暗瘡印 紅印?
要日日用?
要日日用?

呢隻個質地搽上面真係好唔舒服
堅持唔到日日用
買左fluid Primer得半支
之前買過primer 都係得返2/3 不過掉左盒都無換 個支係asos買 beautylish 都買過 d野好似keep得好d
要日日用?

日日用會透亮好多
不過去唔到印喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞