The Ordinary 產品用後包膠+討論區#2

1001 回覆
53 Like 2 Dislike

而家用apply pay有8折
爬哂文都仲係想問句邊支VC美白最好
見到又話吸光又話份唔好接觸咁多
我好亂

準備入手B3 B5

Toner其實好唔好用?

剩係用到係衫?
追左好多心得
想問下混合偏乾(但t字位會乾到出油)
Cream用Natural Mosturizing Factors定Squalane好,見包膠寫前者for油肌,後者就係油
其實係咪toner>serum>油 都ok呢
另外去角質lactic acid 10%夠唔夠?Salicylic acid岩唔岩用 因為見到話易敏感
追左好多心得
想問下混合偏乾(但t字位會乾到出油)
Cream用Natural Mosturizing Factors定Squalane好,見包膠寫前者for油肌,後者就係油
其實係咪toner>serum>油 都ok呢
另外去角質lactic acid 10%夠唔夠?Salicylic acid岩唔岩用 因為見到話易敏感

我都係混合偏乾
用natural moisturising factor覺得ok呀
我諗其實佢係for all skin type
我冬天仲要係係歐洲韓國先會考慮用油
不過見佢支rose-hip oil 好吸引
今年冬天想試下

Salicylic acid有效過Lactic acid
但lactic acid溫和啲
睇翻你係咪敏感皮膚

買左一堆但暫時淨係敢用caffeine同b5..
lactic 10%同b3都係唔敢用住

Ps我係會乾到甩皮

岩岩試左用apple pay俾錢 但只限郵寄地址係US地區
入左香港地址佢話唔得

入左香港地址佢話唔得

入左香港地址佢話唔得

係喎

入左香港地址佢話唔得

係喎

Sorry, this promo code is not eligible for your shipping country
lm
我好亂

準備入手B3 B5

asos 唔見toner

Sorry, this promo code is not eligible for your shipping country [/quote]

我好亂

準備入手B3 B5

asos 唔見toner

Asos唔齊架
之前想買b3都無

即刻停用AHA 同 乳酸
你塊面受唔到住
淨係用b3 b5 先
acid 類用係不同人身上都會有唔同反應,好明顯你係過敏,因為正常持續用只會令啲印愈來愈淡

即刻停用AHA 同 乳酸
你塊面受唔到住
淨係用b3 b5 先
acid 類用係不同人身上都會有唔同反應,好明顯你係過敏,因為正常持續用只會令啲印愈來愈淡

收到
Victoria health有冇free shipping去香港架

Lactic acid佢好似話淨係夜晚用咋wo

外國嗰啲都係咁做唔知點解
一入黎就燒著左
想問下, 如果有用開GEL PLUS係咪可以直 Lactic Acid 10%?
一入黎就燒著左
想問下, 如果有用開GEL PLUS係咪可以 Lactic Acid 10%?

直接用10%, 唔洗用5%

唔quote 紅鼻

我淨係夜晚撈cream 用

請絲打們評埋我個次序

dr wu toner(幾潤下)-b3-b5- cream加lactic

但依家聽絲打建議停lactic 先

AHA 1-2星期用一次已經夠
你有用AHA就唔太洗用lactic acid
就算用 都係夜既用 1-2日用1次
你依家變左日日用acid 好容易敏感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞