體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
好好笑 嘈交之癲
講到最後搏唔到又話唔關我事
即係9up又雙標啦
咁唔關你事之前又搶口串人,你自己覺得有問題咪唔好睇囉,又要入po睇唔關你事既野,有無咁屎忽鬼呀
運動智商
美狐好正
仲有金鐘國
我睇完咪關我事
咪係個po 度講
消防體能野我真係唔知,點投訴呀,仲要唔關我事
係咪我唔認同既野都要投訴
喂樂施會高層攞d 錢去叫雞呀,你仲唔去投訴
定你認同
你再唔去即係鳩up 雙標啦
運動智商包埋體能?
拿首先基本上樣樣運動都有策略都要用腦,只係多與少/深與淺既分別

再講呢個係一個「真人實景」節目,如果下下都係1 ON1 單挑,體格/體能佔比90%,策略得10%,咁會發生咩事,咪就係悶

再講,0關卡同1關卡咪正正係體格/體能佔比90%,策略得10%。

0關卡本身你體格已經決定左你HOLD到幾耐,體能就係耐力,睇你可以吊住幾耐,冇咩技巧/策略可言,咁我當佢呢關體能/體格佔95%,策略5%

1關卡分A/B場,唯一策略就係揀場同揀人,落到場就係體能/體格影響最大,咁我當佢呢關體能/體格佔80%,策略20%

2關卡係過橋,團體賽天生就係策略>體能,揀人同埋策略定得好可以補足番體能/體格不足,例如賣車大隻佬根本平衡力差到爆,體能黎講佢過橋絕對係唔夠其他人黎,但特技女鋪條桶鋪得太好,所以補足左賣車大隻佬平衡力差既問題,仲BUFF埋成隊,咁我當佢呢關體能/體格佔40%,策略60%

3關卡係推船,呢關都係團體賽,但因為隻船真係太重既問題,呢關體能/體格會重要過上一關,策略隊隊都係差唔多,搬桶搬木推船,係上斜果到要諗下點樣易上D,咁我當佢呢關體能/體格佔60%,策略40%

4關卡係淘汰賽,基本上每一關都係體能/體格緊要過策略,我諗唔使點解釋,只係果個人既體能/體格要適合果一個關卡,呢個就係揀人策略,咁我當佢呢關體能/體格佔80%,策略20%

終極關未知,冇得討論,但就咁睇,整體黎講我唔過成套野係策略>體能/體格 WO,其實算分配得幾好,又做5到節目效果 除非你想關關都係1ON1單挑先叫體現到「體能」最重要,咁冇野好講
你連神經 協調都同人嘈幾頁
同你講都嘥氣
你覺得中間有關60%策略都ok
咁我都冇野好同你講
邊夠你雙標搬龍口

一時話體能之巔淨係講體能

轉個頭又話唔係純講體能

無屈你啦
咁建議你唔好講
哩到係我講得衰
我既淨係講體能係盡量少其他因素
如果你講哩樣我認錯,表達得唔好
但我意思係建基於體能主導上
屌你老尾 無視條白卡仔啦
起一起佢底 啲po 無人覆 全部自推
你班友理佢已經筍緊佢
我都建議係
6關得1關係策略60%體能40%,又唔係策略80%體能20%,姐係你幾聰明都補足唔到體能差距。再講其他拉番均都係體能85%策略15%,姐係5/6 = 83% MATCH 「體能之癲」個名,有咩問題 再講人地寫「體能之癲」個名係想吸引眼球姐,中間有一關策略60%體能40%引起話題,同埋做到節目效果,有咩問題

定係如果個節目名叫「體能之癲」,就一定所有關卡都係100%體能,或者95%體能5%策略之類? 如果比你做節目監製,應該成個SHOW GG............
體能分配都要用腦架
你係咪冇做過運動架
我都覺得係
所以我都係屌佢個名改得唔啱
你由佢番去打下羽毛球 慢慢練佢d「體能」啦
運動神經又唔識 運動智商綜合能力又唔識

physical 講明就係成個人
只要係人有ge元素 包括個腦 判斷力 佢都唔會明
所以依度啲人咪叫你收聲囉

都唔知你真痴定假傻,一時一樣,表達能力小學生都不如又要串人,俾人追住屌到無野講又求奇一句唔關我事唔知就算
溝通唔同呀,明唔明呀?
策略嘅執行都係base on 體能高低

搵個協調性差既人team2唔會砌到實淨橋
拉船team3未必夠力好似team1咁逗起架船

跑步差嘅人team4亦冇資格去諗攻定守因為根本冇咁既能力, 只能鳩跑唔好死例如傷咗果個人咁

你真係好撚柒
但哩d 好難exculde
揀人分配可以exculde
人地打羽毛球都要上連登R人book場
team sports佢點會識
建議巴打試下開個po 羽毛球唔使體能
民澈bb咁低調,制作組唔似為佢而設出呢關吧?
之前佢基本上都好少鏡頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞