體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
音燈好正
唔止比人屈死
係就嚟比佢撻死
應該咁講 美足人才多 可以係每樣專項攞第一
欖球全面啲 專項二奶命
睇嗰陣我直頭嚇親姐撚直頭將對手對摺咁滯
連有腦有優勢都唔得
你睇奧運係咪都覺得似獎門人
體能之顛個名係netflix嘅香港譯名譯得柒姐
個show名本身叫physical 又講到明係要搵出一個完美嘅體態係點 咁玩唔同類型嘅game係冇問題喎
同埋真人show實有多啲人物介紹 獨白令你了解多啲佢地啦
奧運會唔會叫自己體能之顛
邊個同你講體能顛峰就贏到奧運
師兄係咪就係冇腦個d
4年前嘅尹生好可愛
有講ironman嘅由來

https://youtu.be/Lt4U95o9oIk
玩唔同既game 冇問題
結果會比physical 以外既野左右就有問題,eg 策略智力
其實冇計喎
佢要整個節目一定係整啲吸睛嘅遊戲,整得遊戲就一定有技巧取巧嘅成份

唔通佢真係安排啲人跑轉10K,鬥做掌上壓引體上升咩搞到咁鬼睇呀
再講,就算真係依啲運動其實都一樣有技巧成份,唔係純體能
咁其實你係屌佢譯名譯得差
physical100就ok?
其實爬蠅明造俾攀冰佬,根本唔fair,d人未爬過唔識借力好快就用晒d體力
想知邊度加入咗智力元素
的確好多野都會滲左好多技巧成份,我明
但佢花臣實在太多,多到對唔住佢個節目名
不過我同意花臣多d 先多人睇
但個名真係好誤導
唔知製作組事前知唔知有咩人會參加比賽
都唔ok
入面有physical 以外既原素左右結果
睇完呢個節目真係明白天外有天,每個領域都有好出色嘅人。仲有香港因為天氣地理問題,相對上真係少好多運動種類

個場境有啲熟面口
真心想問 冇睇過套嘢嘅話以為要玩密室逃脫策略就其實鬥乜嘢都實會用到d㗎啦
例如搬沙個度安排幾多人砌橋
行個時應該拎大袋沙定細袋
應該留一個人負左裝沙定全部一齊搬
🟤🟤
🟤⚪️🟤
攀冰佬都要夠運過度3關先得嘅
鬥多掌上壓,引體上升,跑圈就唔會有咁多人睇了
雖然都可以好似game4咁舉石,推石呢d
但game1 玩呢d又會太耐有排都比唔完
用得多同少既分別
我就覺得過橋用既策略就太多
多到已經唔係體能勁好就會贏
反而策略好仲易贏
咁仲叫咩體能之顛/physical100
仲以為要計條方程式先添
玩運動本身就會知自己極限, 長短處
要識點樣分配體力應付

咁都有得挑剔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞