體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
大袋定細袋 在於你本身拎到幾重姐
唔通你見到袋入面得兩粒沙都照搬 唔識叫隊友塞多啲入去咩

反而我覺得唯一智力對決係揀隊友環節 周董揀錯人就一失成千古恨
推薦呢2集綜藝俾大家j下
有中文cc
https://youtu.be/QevffpZzJUc
https://youtu.be/zh0C1l_wIcw
輕可以行快d 走多轉
重一次過可以搬多d
睇黎你真係單純d
揀隊友亦都係另一樣啦
就算游水跑步push up, 所有野其實都講技巧

賣車佬如果淨低得牛力
拉船果關都唔會叫人抬起
舉石亦唔會識轉膊頭
我想問分配工作係你以上講既邊樣
想聽下
其他兩條仔都覺得自己贏到喎
搵個條友搞個節目就死得啦 講啲野悶到 條友返去睇奧運長跑就岩哂佢
你整多d 花臣娛樂下人ok 架
不過我講緊佢個名同內容唔同
無論係體能之顛定physical 100
跟力量身型耐力去分囉

秋山平衡感差d咪跪住行
多數都係d女去推沙入袋因為佢地力量同耐力都差d
要來回咁多轉囉

咁辛苦連呢d都已經算係考驗到你智力, 你輕度架?
分配工作都唔使智力
你既智力都堪虞
我覺得又未至於嘅,就算體能唔係佢唯一factor, 但都基本上係所有遊戲既關鍵

即係就算你天才大腦但你體能平庸都係冇可能贏任何一關你有埋腦有技巧咪可以更加有效率用盡你啲體能咁解啫
岩岩先睇第8集,攀山佬真係入到5強,攀繩真係屈晒機
咁都叫智力元素?
咁渣打馬拉松對你嚟講都應該係智力遊戲嚟,
要用個腦諗下洗唔洗留前鬥後, 每k平均跑咩pace 好
因為佢識用腳踩繩?
不個嗰兩條女都好勁
咁你覺得過橋個關係咪體能最好個幾隊贏哂
你又知佢地體能最好

上面咁都可以鬧交
澈B識睇中文?
但睇得出邊d 隊砌橋砌得衰玩到輸左
係咪砌橋體能唔夠
砌橋砌得好係咪考體能既一環
得一個係咁引戰姐 條友返去睇奧運啦
係,佢技巧太純熟,呢個項目踩錯一下繩都隨時隻手唔夠力直跌落去
嚴格來講其實係
屬於手眼協調
笑左
咁你都覺得係體能既話
你地繼續睇你地既"體能之顛"啦
因為佢嘅日常工作,用到好多gym撚用唔到嘅muscles,嗰啲唔係你train就train到,因為攀山講緊一次過用到全身muscles,gym好多都係局部操
外國有套ninja warrior, 聽講攀山嗰個都係好撚勁

攀冰仲癲過攀山,所以澈b係黑馬嚟
踩繩只係其中一個技巧,有巴打share過佢哋可以喺山度用腳倒吊回氣

不過我feel唔到佢爭勝心好強尹團火大好多
同埋手握力都重要,隻腳fail既時候係要靠手握力同前臂力,老鼠仔反而作用不大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞