體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
火炬尹玩其實應該屈機
佢本身主項運動都係玩短途加速
佢90kg 178 100米11秒3
鬥30米屈到傻

唔知係咪讓俾隊友玩
人地講既體能係physical
你講既體能比較傾向係athleticism
力架肯咁搏應該有得鬥
呢關全部隊啲操作都係大同小異 冇一隊特別突出
都係正常智商做到既野

但體能佔重都係多啲,最終會影響勝負既都係體能
比你砌橋快啲 攞細袋 體能差過人就會比對面追到
砌慢咗 攞大袋 體能頂到 就會追得返
運動員既專業就係’體能‘
結果正常
神經系統cns 先係體能最重要嘅嘢…
運動嚟講 cns 重要過肌肉好多倍..
有興趣嘅話可以學下神經系統對於運動嘅重要性
但係咪手眼協調個隻
呢個世界真係咩都有得屌
睇套綜藝自己唔岩睇咪睇其他野
反而軍人 滅得咁快 真係估唔到
快應快唔係體能

你係咪搞錯體力 同體能

都係一個眾人皆醉 要嘈到自己啱嘅毒撚傻9
柒咗啦仲兜
上面大大句想串人神經傳遞唔係體能
如果尹玩 攀欄嗰度可能直情唔會減速㖭 好似輕功咁踩上踩落
講緊手眼協調喎
而家氛圍變咗尹誠彬vs金民澈咁
我個人唔係好鐘意尹
運沙果關尹team揀對手
佢對住鏡頭講完「想挑個能享受比賽的對手」
下一個幕就剪咗佢同隊員討論嗰陣
尹自己話尾二張成民team「隊員也不怎麼樣」
其實係睇唔起人先揀嚟做對手
條On9咪死返去睇啲大力士比賽 一係由第一屆奧運開始睇啦 啲搵bugs撚好撚煩 完全封鎖左條懵撚
搬完龍門未?
一開始俾咁多例子你睇手眼協調係體能,你又話唔算,最多係神經傳導
之後話埋俾你聽神經傳導更加係體能又去返手眼協調
你睇佢玩skeleton
開頭嘅爆發力就係 呢個game想要嘅罰
講緊手眼協調既神經傳導
同埋我地比左好多例子
你地都係針住講神經咋嘛
代入運動員心態應該唔出奇
https://www.espn.com/espn/page2/sportSkills
Espn 都話hand eye coordination 係體能
你唔認同嘅話就自己define咩叫運動啦 無謂拗
你繼續活係自己世界啦
佢邊句講話係
決賽應該係玩類似咩獸人果d
包哂 力量 耐力 平衡力 速度 爆發力

唔會再隻抽

決賽呢5個玩隻抽 計榜數賣車佬攞硬冠軍
大家咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞