體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
你講既係一啲好layman既人眼中既athleticism
即係跑得快 跳得高 夠長氣 夠大力
但係其實重有好多野都係physical/athleticism入面
例如手眼協調 反射神經 柔軟度 一啲微細既muscle control等等

就好似一個Layman既人會話Messi / Steph 唔athletic ,但實際上唔係嗰回事。
好痴線呢套野 最後啲耐力賽睇到抖唔到氣
大力士淨係頭幾個TASK已經包尾,又或者FAIL(跌落水又好,過時又好乜都好),大力士應該捱唔到去最後,就算最後真係隻抽,都唔關佢事
真係好想快D睇
肥仔反應動作都好快
想知點解佢做咁多training都唔減脂
明明上面唔係咁講喎
話牽涉左nerve transmission 所以係physical
我講個d 唔包nerve,所以係athleticism
搬完未,搬完好擺靚個龍門位
btw,神經當我錯啦
而家可以講返人手分配同揀隊友關體能咩事未
佢如果玩混戰
每round foul走一個都會有隻抽成份

係睇佢想混戰 會有身體對抗睇下 刺激d
定係真係逐個逐個黎
咁踢波要十一個人踢 你會唔會因為咁所以踢波唔考體能
反智轉身 浪費自己時間
可唔可以畀條撚屌單機算
咁你覺得要玩咩 鬥做掌上壓?
踢波考體能,但要包好多野eg 策略
但體能之顛/physical 考體能以外既野合唔合理
好好笑睇完咁多集對佢嘅印象就係佢係肥仔
如果佢最尾贏咗啲gym 撚會有咩感受
都可以係其中一野
或者拉飛機拉貨車都得
同個名配合好多,不過你地覺得冇咁好睇
啱啱諗起一樣嘢
第0關吊單槓,分兩組每組50人
第一組比賽最耐嗰2個都係15分鐘,澈B第二組第一就18分鐘

即係澈B嗰組D人跌哂落去,佢仲玩多幾分鐘?
條友係咪傻
拉飛機拉貨車要skill㗎喎 咁咪唔算體能
唔無下 點睇都係老年版po
比而家既game少好多
而家講緊個節目太多花臣野,搞到體能以外既野參與程度太多
有就一定有,但要睇合唔合理
睇佢IG佢都有做好多重訓㗎
唔明點解唔減脂
Nail?佢仲細過PO?!真係估唔到
以為佢40歲
不如你提出一個純鬥體能嘅Game,小弟好想學吓嘢
你識唔識睇字架
都話有就一定有
你唔睇人講野定討論落去呀
小弟真係好想跟你學嘢,咁咩game可以得少少技術又鬥到體能
做引體,跑步,拉貨車
佢隊友讓比佢都好好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞