體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
根本你講講下都發覺差不多全部運動具策略性
你自己都搵唔到例子
當你講100m短跑 純體能啦真係
不如去睇奧運?做咩開個節目攪100m
留名
咁撞返真係腦震盪
係呀,全部都有架
係多與少既問題
最簡單跨欄要三步上欄 過欄壓腰呢啲睇落唔難
其實只係因為你睇到啲選手已經練到入咗血
日練夜練

正如如果淨係睇金民澈玩繩
都可能會以為好易
其實ironman 咩料?一開始就勁吹捧,成套嘢好似造神咁,講到個個都怕佢
同埋我一路都講緊運動係應該有策略性
例子已經攞哂足球籃球單車黎講
但體能之顛就應該主打體能
懷疑你冇爬文
講d 野全部九唔搭八
個山洞幾大作用,整傷左一件
本身佢嘅運動skillset 點哂去點運用肌肉做佢訓練時動作, 而唔係好似田徑類或球類運動員咁加埋跑動之類嘅技巧 冇辦法

就算去推石都未必贏到推緊石果4個
全能
BTW 節目黎 係要整話題性小小既野架啦
事實條友真係勁
感覺ironman 同dk metcalf 係同一類人 又跑得快 體能同力量都係佢地量級嘅最top
爬繩都幾唔公平 捧石大力士都叫有對手 個項目根本為高山救援友而設
可以但唔一定
實際上會唔會都係主觀地覺得
你自己都係用可以,而唔敢用一定令結果變成唔係體能主導
最後都係主觀,幾時變過
MMA嗰個好有信心㗎都
全部人低估澈B姐
以體能行先其實可以玩下水中閉氣絕身體質素較量男女應響又無咁大
個節目就係跟據佢嘅規則選出佢地嘅體能之癲
每個比賽都有唔同嘅規矩
你唔同意可以唔睇

佢鍾意鬥打機當體能之癲都係根據佢嘅玩法
你可以唔同意 有人同意就得

好撚煩
我可以好肯定同你講,實際上係會

咁我直程切身俾個紀律部隊體能例子你
消防入境既burpee你覺得係考邊方面嘅體能?應該係大腿core耐力,心肺再加啲拹調啦

但你淨係依三方面勁係絕對唔夠合格或者攞高分,因為佢動作標準好嚴格,你事前冇認真研究過佢個動作同試個感覺,再加問吓人點做,你係好難每一下做得準
大把fit既人捉唔到個竅門所以肥

呢個情況仲算唔算係技巧知識主導左個結果?你幾時去投訴?
你完姐,其他人唔完喎
即係佢覆完我,我又唔覆得佢
你有本事咪叫所有人唔好覆我囉
我唔熟消防野,比唔到意見你
但我點解要投訴先
我睇完個節目都冇投訴呀
點解唔滿意就一定要去投訴
咩logic
On99 咁都可以係嘈交
其實同佢講咩都係廢話
你地都唔係傾緊同一樣野

講番個show啦
呢度都嚟一場體能之癲
嘈到唔使訓嘅最好體能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞