體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
淨係覺得內容睇個名完全唔夾
同期望唔同
改過個名我就冇意見
都係嗰句
佢係奧運選手,每日訓練就係自己贏自己,重覆又重覆嘅訓練都係為咗快多零點幾秒
你個人嘅mentality根本無得同正常人比
你對自己無自信猶豫多一秒,咁就會輸咗個比賽

佢玩嗰個運動skeleton,1秒都唔可以出錯
Mad respect
佢玩luge
一落場就每一秒諗緊策略點樣會快啲
佢仲要玩雙人luge
佢個隊友長跑輸咗,但入到二十強好勁啦
咁你覺得點玩先配得起個名
佢抖氣聲好sexy
我覺得剪片嗰個人暗戀佢
鬥跑,鬥拉重野之類
其實一開始鬥吊我覺得都ok
越睇越唔對路,開始玩搶波
on99
其實點解叫佢ironman
得我覺得單車佬應該會嬴?
感覺上單車佬肌耐力應該係top1,佢下身對脾勁粗
成日睇啲運動員訪問都有人話啲運動員自大
講真落得場梗係希望自己贏
講呢啲都係自我激勵啫
下下打定輸數點做運動員
因為尹誠彬佢係嗰啲永遠唔會放棄嘅人,體能佢有,但佢mentality先係最勁

亞洲第一個贏skeleton奧運金牌
武無第二
落得場就要贏
依啲係運動員心態黎
再講佢真係做過世界冠軍 係有本錢咁講
真係純鬥體能就唔係用淘汰制而係用計分制啦
比如game4果5個全部都要玩,鬥時間長短或係10分數內做到幾多次咁
只可以講本質離唔開韓式綜藝,唔係咁比既話無咁刺激唔會有咁多人睇
原來係咁
exactly
而家個感覺係似睇緊獎門人個d 綜藝節目
但我睇到體能之顛既時候係期望你講既野
而家最on9係,有腦個班會贏到最好體能個班
想問咁樣仲叫唔叫體能之顛
其實訓響塊板到滑點解要咁大隻? 真心唔識,見速度幾快但又唔見佢有咩動作,其實點玩?
唔知馬東石對比起賣車佬會係咩級數呢
無咩問題,其實有力唔代表識發力,不嬲技巧好重要,唔係用死力。你見咩障礙賽其實睇到佢地敏捷度,一樣好好j
覺得第一個1:1game最唔好睇
下一季可以考慮將新ver既呢個神像game擺前面 咁樣就可以留到每個叻玩唔同嘢最top嗰幾個
我都agree,但都係講緊運用身體
但佢地玩到有策略
玩過橋要諗點分配工作
已經唔你講既身體技巧發力敏捷,而係變左智力啦
咁仲體咩能之顛姐
改名做鬥智鬥力齊過關算啦
一開頭起步見到佢拉住塊板喺冰度跑
呢度得幾十米,需要好強大爆發力
跑一百米係後50米爆,佢就要頭65米爆
起步速度夠快佢之後上板就開始用自己body weight,所以佢哋個個都要練到好大隻,重啲先會夠快

佢哋嘅動作係超細微,調教啲啲角度轉少少方向咁樣,務求衝落去時候可以最快

你可以睇下啲人炒車,呢個運動完全唔可以出錯
https://youtu.be/uyTmpjNDx6w
第一個1on1真係極唔公平
根本唔係鬥體能
game4果堆拆散佢放係game1同2就差唔多
分工合作任何團體運動都有,但要做到有team spirit 其實唔簡單。每個人都有專長,你練肌肥就無左肌耐,咁計法好難有所謂完美。
有幾個有支掃把喺個track到係做乜鳩
啲staff冇check㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞