體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
肥仔完全無多餘動作
如果係跑多幾十米,黑鬼應該追到反cup
可能我偏見
加上佢老婆把聲好難聽+整容樣
搞到成日覺得佢老婆好似變性人
我睇嗰陣都覺得條友跨得咁撚好 應該好難好過佢
其實佢兩公婆性格幾討好
兩個都玩得同盡哂力

係成日驚男果個心臟病死
咁係味玩skeleton嘅運動員都身體質素咁勁
有無睇過衝鋒21
佢完全就係 進清 十朗
其實跑步追人應該係比女玩
跑步無論keep pacing定耐力男女無明顯優勢之別
金強敏得個殼
佢係大隻 不過心肺跟唔上
同埋健美佬只係特定動作+超短爆炸力
因為操嚟操去都係幾reps
一chur 鳩佢心肺 一定面青 唔夠氧
大家都有偏見

老實講我好admire健美人士
佢哋平時真係長期好高discipline
有做過下占都知,去到某個位真係點都迫唔到自己做多一下
但佢哋daily就係不停push自己,控制飲食,一般人係好難有咁嘅意志

但係我真係唔鍾意大隻到一舊舊,我覺得佢係勁,但我唔想見到佢
佢老婆唔講嘢會好啲
第一round拳佬踩女人心口又勁串77咁
但佢入咗恩實team之後勁順眼
好有火 又唔會想獨善其身

柔能制剛
體能之顛係中譯,人哋節目名個韓文係唔係完全一樣先
所以過欄慢佢少少 都已經冇得追
冬奧d運動望落好危險
哇屌 扯斷手都有機喎
呢關啲參賽者都講講求平衡力多啲
你就屈落策略到
首先,一個人可以一野拎10到袋
但拎4袋分散體力,係咁都唔得?

再者,比賽eg長跑,單車都有策略
單車甚至有個專破風車手

策略多同少都同體能其實好有關
不過反正你都覺得自己定義既體能先岩
就無所謂啦
屌 啱啱睇到一個video, 條友玩到鼻+口都爆血
點解個個都講其他運動
有d 人講籃球足球,你就講單車
幾時呢d 運動係淨係考體能,人地呢地運動開宗明義要講埋策略
但體能之顛就應該淨係講體能
連登好多人屌人健美
其實唔係好明 其實人地都係自己玩自己又無影響人
兩個都痴撚線 舉成個幾鐘
全部都好撚大隻
同埋呢個運動愈睇愈危險
一失左 唔死都殘果隻

呢d算極限運動都俾當做比賽項目
其實唔應該搵女黎參加
巴打咁得閒又咁有見解不如去信投訴所有紀律部隊招募有問題同誤導

啲消防都cls,同人講體能測驗點知考人push up pull up burpee,有技巧成份警察果啲又跑步,都唔係淨體能
第一嗰個跨完欄落地就即跑
其他人都要落地頓一頓先再跑到
到底點做到是咪識輕功
如果你有睇清楚我講野
我有講過話d skill exculde 唔到
但越少越好
多到揀人同人手分配都有就太多
消防有冇叫你揀隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞