體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
跨欄嗰啲田徑項目都得
學佢咁講,要計步距同落腳點
人有慣性用某一隻腳
但佢唔係淨係體能喎,按你講法,要稱得上考體能,項目係唔應該有任何策略技巧成份

佢仲要係公開招募白紙黑字寫明你幾時做個好市民提下政府?
我都話諗唔到純體能
我冇話要純體能,但其他野例如揀人同分配人手越少越好
其他因素越少,體能既決定性就越大
不過你諗到你可以提
btw,原來你睇完人講野都理解唔到
即係你認同體能考試唔係完美啦?
你講下有咩例子係純體能?
係呀,所以呢?
其實大家對體能嘅定義唔同
你再同佢嘈都係泥漿捽角
由佢單機啦
門外漢真係唔睇都唔知咁多學問技巧
睇落簡單既運動都唔係咁簡單
咁佢公開同人講呢個係體能測試係咪誤導?
仲要揀隊長冇人揀
但其實默默屈機
我認我講得唔好
我既淨係講體能係講其他因素越少越好
我講得衰
但多到玩揀人同分配工作就太多
我覺得佢exculde 左大部份
淨低既我可接受
對我黎講唔係誤導
你同佢嘈 玩捉字蝨係無了期
佢陣間又問你體能之癲點解係100人唔係1000人唔係10000人 你又同佢嘈咩

算啦
你放心佢哋每一個都有食藥
咁點解佢exclude 咗既factor可以大到令你ignore 其他factor變成可接受?
個比重係點黎,解唔解釋到?

認真只係想知你諗法
而家開始玩屈我一定要純體能先嗌得做體能
明明我舉完d 例子你地話有skill 我都認同
不過要盡量exculde 咁解
睇佢係咁搬龍門雙標幾過癮
佢特登啦佢成功到咁早出局用咗唔知有冇15分鐘鏡頭就令所有人都記得佢
我既睇法就係d factor 會唔會令結果出現唔係體能主導既結果
不過當然會唔會係主觀
呢個節目真係好好睇
睇埋下個禮拜就冇
我睇你地都係咁覺得
笑咗隨時鼻都俾人打甩
女仔玩呢D隨時毁容,我幾佩服佢哋
上面我用vo2max跑步vs單車既例子已證明跑步可以令結果變成唔係體能主導,你都認同咗
點解去返紀律部隊體能測試又轉主見?
第一關綠色場拎到波已經贏咗9成
就算畀你好敏捷hi到對方(極難)都冇可能跌波
都未講實際上大多數時間都係牆角守波

好心想玩敏捷嘅就參考吓人地parkour 大賽嘅場地啦
中間成個山洞嗰啲又係垃圾無敵位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞