體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
第二季啲人應該有策略啲
佢:熱完身啱啱先開始比賽
正路都係佢贏
但我又想睇單車佬反cup佢
去到最尾,大家都係覺得唔好輸太多is okay
而家睇番
秋山唔知係咪上得多綜藝 估到下個節目想玩咩
佢揀嘅人實力好平均 關關都大貢獻
最後兩個Fibal
肯定唔止比一樣項目啦唔驚比人屌死咩
痴線條友勁有耐力,可能係意志+身體最頂峰既年齡
佢咪自己講咗,因為唔知玩咩,所以咩能力嘅人都要有,仲揀埋短髮女
咁多隊得佢一個用腦咋嘛
上年退咗役
遲啲應該會成日見到佢上綜藝,不過佢唔係好多嘢講
都係,如果單車佬輸少少都已經好好,始終尹誠彬真係太屈
始終佢玩果樣係格鬥,每秒鐘都係生死相搏既對決
兩集Highlight
-Team 3竟然完成到仲只係差兩分鐘 唔係T2車仔食腦諗到轉船頭分分鐘反cup
-抬石兩粒鐘 女人自爆救隊友respect
-好放心去韓國行山
-秋叔雖敗猶榮啦 人氣王
-單車佬vs Iron Man
單車佬真係唔好彩 佢對手係ironman
如果唔係佢咁有耐力 覺得單車佬值得入final

iron除左玩繩/抱石, 另外3個項目我覺得佢都會入到final
未到最後唔知嘅 兩對都係最強大比
登山佬玩親 對抗重力既野都贏幾條街
剩計肌耐力應該第一,仲有敏捷、心肺都偏強

如果決賽玩終極獸王個隻 大機會冠軍
不過一有鬥肌肉力應該gg

成班力佬應該都冇當佢係對手
整車個大隻佬直頭嗡唔出佢個名
「左邊那個人是吊掛專家」

Iron man 粒星平均A
登山佬平均B ,肌耐力SS
有玩過攀石就知
前臂同core超強,肌耐力更加唔洗講,玩到攰整個knee/leg bar 回血
仲要佢玩攀冰,肋肉控制同技巧完全唔係常人做到

knee bar 示意圖

真 我本來仲等緊佢咁做
單車佬對髀
希望佢有機會反cup iron man
講真我都想單車佬嬴
但iron man真係太屈
汽車佬可以話係逆轉人生
由賽前關卡吊單槓早早輸咗排喺後50名
仲要第一關卡畀個消防員揀佢1v1兼夾喺障礙物場地
係個消防員跑得快得際拎唔實個波
結果汽車佬就喺果度成功逆轉
第二關卡就有個特技女鋪靚條橋過關
第三關卡就搵到秋成勳果隊合作
第四關卡鬥磨鬥捱成功入最後5強
對手太廢無機會show off
特技女望住佢單手心諗屌你咩
佢條隊得5個人 3男2女
佢簡左強壯啲個女仔姐
鬼佬真係輸得好虛無
solo三鎚爆箱交足功課啦
大力士一個人逼到所有大隻啲嘅走夾唔抖
大家都知佢一定去舉石 舉石係死局

兩個跑步嘅又唔岩大身形
爬繩都唔岩大身形 仲要有隱藏人物高山救援守住
個個都想簡推石
手長腳長其實有優勢
係過木欄仆街撞到賓周
唔怪得佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞