體能之巔百人大挑戰 Netflix (5)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
昨晚睇埋新呢2集,睇佢哋分成五組各自玩比賽真係好緊張。我覺得最辛苦都係抬住舊石,估唔到成個半鐘都未分勝負。(我覺得跨過障礙嗰個我都仲玩到,其他的應該推郁舊石、爬上條繩都未必得) 都好期待決賽到底係玩啲乜。
仲要冇拳套
阿特拉斯係泰坦之戰輸咗,宙斯罰佢係世界最西處擎起天空

火本身係天神先可以用,普羅米修斯偷咗火俾人類用

伊卡洛斯為咗離開困住佢個高塔,用羽毛和蠟製成的翼逃離,對翼唔受得熱同潮,伊卡洛斯老豆提咗佢唔可以飛得太高或太低,但伊卡洛斯狂妄自太,越飛越高,太接近太陽,對翼溶咗,跌洛海死咗
反而爬繩冇人會話有高山隊係到輸硬
爬繩個度仲諗住同高山佬爭
最好去跑步咪幾好
高山佬想爭果個項目個神情好似小朋友扭玩具
乜依家啲比賽咁輕鬆
高山頭幾關都冇乜突出表現,默默完成比賽所以冇人提防佢
即係strongman 嘅hereules hold
https://youtu.be/pWZz9gYXGoA

其實搬沙 拉船 舉石 推石 都係大力士經典項目
好鍾意佢
第一個項目已經分組第一
你都識講係"mma rules"...人地用mma既rules去搶波
而唔係用mma既rules去隻揪隻直至一個人訓低/認輸
佢唔出聲 冇人留意佢
未開場都已經贏硬,pre game已經吊18分鐘都輕鬆,佢哋高山拯救隊,之前睇智異山見呢啲人日日游繩救人,玩繩應該係佢日常,仲要攀開冰,成個game根本為佢而設
屌 如果呢啲比賽下下都成粒鐘嘅話,比賽有咩好睇
旁白係咁諗嘢講就覺得好搞笑
巴打知唔知尹誠彬個紋身Hercules鬥獅士有冇典故?
但第二Round分組個陣Ironman竟然唔揀佢淨係揀啲大隻佬
個下我都睇唔透,好彩佢入到5強,十卜
有冇人覺得障礙物個關好on9
成條路得一個木柱要跨過
個鬼佬應該好無奈
Ironman揀曬啲睇落大隻型囉疊馬囉英雄主義囉
Hercules 失去理智隊冧咗佢老婆,佢走去阿波羅聖殿問點樣清洗罪孽,阿波羅透過祭司指示他前往提林斯(Tiryns)找邁錫尼(Mycenae)的國王歐律斯休斯(Eurystheus),完成國王派給他的任務,那麼他就可以洗清他所犯下的過錯

佢第一個任務就係殺死尼米亞的獅子
係,肌肉佬都係揀返啲有肌肉嘅蛋白質人
佢個隊係咪死淨佢
如果推石有埋姐倫應該勝負難分
係,個個四肢發達,但頭腦簡單
繩根本死局
我諗攀山老係上面食埋飯都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞