Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
想幾吋 ? 拎唔拎出街
Asus f15 2023
而家買唔買得過?
係咪3月有新機4060但會唔會好貴?

https://m.price.com.hk/product.php?p=573277
唔好買呢部啦
我見第一頁推介
咁有咩推介?
唔該曬你 呢個特價係咪抵玩?
size又唔係太大concern 自己覺得只要唔太大部都ok
你個部係 dash 人地講果部係tug gaming ,你個部殘血機 粒u又廢 我寧願你買下面個部 同埋 4060港行都預萬5左右仲要廢過3070 一係2萬直上4080仲好
https://m.price.com.hk/product.php?p=537099
上個POST 有G16 巴打話續保整機問題

當有保唔理佢有無零件整唔整、

平平地可以買IF400一年左右

貴過1200要諗諗值唔值
由其跟到價入個D

我自己唔會JOIN
自己整/掉

GPC由其打機、到期就要換
文書機另計
ok
我覺得啦 差唔多計價位既站
如果3070ti平過4060 應該係買3070ti好過4060
有錯請指正
3070ti 滿血>3070 滿血>4060 滿血
你計少左dlss3

Laptop 4070簡單黎講就係laptop 3080ti水平,即係desktop 3060ti
係連3070Ti laptop都不如

師兄分唔到邊張係3070ti 4070同 3060ti
全部都係我部3070Ti laptop
下面呢幾張先係4070 laptop

睇左幾個測試4070唔夠3070ti勁
但有dlss3
QHD 用3060 會lag lag地
所以30系唔洗望有DLSS3
今次40系中階卡直頭連牙膏都唔唧
40系中階卡基本性能冇咩升過
只係賣DLSS3 一樣野
如果駁2K mon
玩大作中畫質都收貨
aim 4050 定4060好
4070覺得貴得濟又搵笨
定係掉返轉買3070/70TI laptop仲實際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞