Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
咁大部,我反而想知所羅門放係咩位用
淨係部機都放滿左佢張電腦枱
冚埋個laptop先接mon用?
上網見到有可能因為過熱,你做D咩多?
再唔係試下去電源管理嗰度睇下有冇改設定

控制台>硬體和音效>電源選項>編輯計劃設定>變更進階電源設定
4050張卡得6gb ram
驚佢gen圖唔夠ram有D慢
最後貨咗落asus vivobook s 14 flip, i5版
買海外水貨建議去返亞馬遜
Deal: ASUS ROG Z13 Flow GZ301ZE 13.4" 120Hz Touchscreen Gaming Laptop (Intel i9-12900H, Nvidia GeForce RTX 3050Ti, 16GB RAM, 1TB SSD, Windows 11), Black https://amzn.eu/d/3zDUMzb

好抵arrrrr
忍住,等AMD 7940hs 7945hx
係咪同之前一樣價
邊有平
等2023 G14等到頸都長
rog 2023 4060 18 inch得唔得?
我見官網剩係有4090version,係咪唔會有4080 4060
唔係啊但頭批係得4080/90配Mini-LED螢幕版本
想問買dell g15/16係咪us買寄返黎抵玩啲
$29998 rtx4090
同埋係白色版
港行scar 16係咪一定唔會有mini led+4090
如果係就可以疊埋心水等美馬了
但係得90% Laptop滿血4080嘅效能睇埋評測先
未有消息
依部美馬係有一年定兩年國際保?
小弟做工程嘅,會用到開心版Microsoft office同cad。
工作以外都係煲下劇睇下片。
其他要求 唔好太重。

Budget 10000樓下

MacBook air M2 諗唔諗得過?
仲有冇其他機推薦?
要用office就唔好買mac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞