Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
入左伏list
呢個規格建議買gp66 oled
3070ti可以食屎

4050都要萬3蚊
Laptop 3080ti開爆同dlss有6x左右
問之前睇左1#先喇
香港貴係正常
睇下外國價喇
巴打Asus 部G634(上到64gb 既4080 version) 你有冇link介紹. 搵過台灣,amazon 同newegg 都唔見有
intel定amd?
呢幾個地方都冇呢個版本
其實自己買ram返黎換咪得囉,個少少錢
呢部冇就記錯i7 13650
但我見G614都係4080佢寫max係32gb
佢會唔會修死左落去
咁價錢仲叫尚算合理嘅
想問下ROG Flow x16 (2022) 個HDMI port做唔做到 input?(想駁埋console 當mon用)

官網資料:HDMI 2.1 TMDS support HDMI switch

如果唔得有無平平地既HDMI capture card / box / usb係低延遲或者有pass-through 功能推介?
如果spec寫死max32姐係底版做左手腳
如果你要上64只可以買4090版
官方冇寫你當冇
張60w 4050=3050
我想問下佢個support HDMI switch係有咩用
哭撚左,姐係一係等G634有貨/香港去返正常價,一係上4090
香港scar16 4080唔會有正常價,4090唔會返
你一係外國買一係上scar18 4090
其實勁15%左右但ram多同散熱會好過80
睇吓遲啲五月朋友去台灣買唔買到
自己想買部notebook處理文書之餘可以打下LOL
對打機要求就係可以開著LOL同時開youtube聽歌唔lag就得 budget 10000內

自己google過但係電腦初哥睇唔係好明白啲 spec 又比較急住用 所以想麻煩大家 睇下大家有冇機推薦 唔該曬
M16 美馬有得賣麻煩通知聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞