Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
直接Amazon
9999 人仔嘅話都ok 嘅
差唔多spec 嘅天選4 i9 13900H 之前就做 8999
scar 18 同g18除左 一個4090一個4080有咩其他分別差左1/3價錢
唔識字睇唔明#1?
歡迎各位CD-ROM 或者 連登巴打絲打
TG詢問手提電腦大小問題
解答簡單疑問及比較型號差異
並且有2023 MSI及ROG GAMING LAPTOP查詢
幫到手既會盡幫

https://t.me/laptophelper
多數無貨
per key RGB vs 4區RGB , 機面 ROG logo 燈 , 機背RGB 燈 ,
4 speaker vs 2 speaker, 有armor 配件換 (左上角個蓋仔)
scar 18 64gb ram max, 4tb ssd max
g18 32gb ram max, 2tb ssd max
scar 18 2+2tb ssd行raid 0
仲有跟多個背囊 mouse headset
你係官網睇到係UP3404,可以摺得嗰部?
我望完冇事喎,照撳到i7
但係你想平又唔想等佢送黎既話可以落腦場買
文書機通常都有現貨唔使等
基本上有2 x ram 槽 2x m.2 槽嘅gaming 機都可以自己加到64gb , 4tb x2
唔只大陸 , GU603V 美版都有用DDR4
新款M16 GU604V 就應該全線都DDR5
12代u 都用緊DDR5 好地地 , 唔知點解要降番DDR4
https://hk.store.asus.com/rog/90nr0bi1-m00250-gx650py-nm038w.html

我對呢部機感興趣,除左價錢大家嘅意見係點?
如果想玩雙mon市面上得佢有咁既配置
而家剩係得2k mon版,舊款3080會有4k mon
配置確係堆到頂了
如果差唔多價錢,但係想高D既配置
建議買msi gt77, 4k mini led, 最高上到128gb ram
msi中最值得買既一部機
雖然機評話msi titan可比到desktop功效,但嫌太重,3 kilo 打上
睇重量gx650一定贏
但睇返你對規格要唔要追到好勁
唔使既話佢係贏gt77,仲要多隻mon用
你睇價錢行先,建議落腦場買
想平嘅話newegg 有得預訂 3999 美 要轉運
或者等amazon 番貨
GT77 係最貴姐 , 絕對唔算係最值得買
散熱佢已經係msi最top嗰部
newegg嗰部係32gb ram, 2tb ssd
香港賣緊嗰隻64gb ram,4tb ssd
話說 Clevo 呢間odm好似出新機 13900hx+4060都係9000左緊
難聽D講句,去京東買雷神同機械革命都可能好過佢
.....雷神同機械革命 部機都係clevo 做。只不過係貼牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞