Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
睇左兩款64GB laptop Ram
DDR5-4800 CL36
DDR5-5200 CL42
換邊款會好d ?
玩係玩到,但要開低效
你f17邊張卡?
Rtx3060

如果要玩到中效 有冇邊部建議
budget夠
就等tuf 出4060版
急住用就買rog strix 3070ti版
兩邊差唔多價錢
即係gf=屎
直屌5600
有冇巴打可以解惑下淘寶見ROG幻X 同ROG槍神7有咩分別
大幾幾時出
3月-4月
幻X = 平板 = z13
槍神7 = strix scar

大陸D名好on9
Thanks
見到有貨 但要集運 唔知會唔會掉爆部機
自行決定啦,大陸處理亂鳩黎
壞左部gigabyte aero15 oled kc 無啦啦睇睇下片黑mon 得番背後logo著燈, 隔幾日開到機一陣又熄,整番好q貴

如果換https://a.co/d/6RyIkde呢部
O唔ok
主要閒時打下機 用下photoshop Lightroom
買過三次其實每次都好多泡泡紙包實曬,唔係特登喺十樓抌落嚟我諗就唔會出事嘅再者物流損毀度度買都有機會㗎啦,講出事機率Newegg仲衰撚過大陸我同你講
岩岩淘左部M16
等緊送落黎
文書用7K 樓下, 見呢幾部差唔多spec, i7 16GB, 512GB, 有冇邊部唔掂? 牙石同spec好似out bug, 或者有冇其他推介? thz!
Acer Aspire 5
Dell Inspiron 15
Lenovo IdeaPad 3 15IAU7
Acer首先不了,facebook售後俾人屌到爛,唔想易壞唔建議買
dell 同 lenovo 賣緊7000蚊左右但係用u系廢u,肯加多5舊水ASUS有P系效能好d

唔驚監控既可以放心買lenovo
DELL同ASUS會好少少
想效能高就買ASUS
價錢行先買DELL
屌你唔識咪撚教人
槍神=strix g
槍神超競版=strix scar
屌你老母你先係唔識嗰個

超競版係4080同4090先會叫
4060同4070係叫槍神7,冇超競版呢三字
strix g大陸叫魔霸新銳

你最多可以話我講漏野,但唔撚係唔識
佢又冇講要咩spec,我咪講4060個名俾佢聽
急住用1080p 512gb你接受到可以買
打機唔係開好高效打3a大作冇咩問題
but等得既話香港係賣2k 1tb版,但貴唔少
Ok you win
支那版係鍾意改埋d鳩名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞