Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
如果計一次做保養一來一回嘅運費都平過有國際保嘅機價一段距離就會買,但基本上好少會有。一部手提電腦平均輕極都1.5-2kg,重嘅可以去到2.5kg或以上,仲未計個火牛同埋包裝呢。因為電子產品驚運輸物理損壞又會喺出面包多幾層嘢搞到又厚咗又大件咗,出嚟嘅運費你自己計下。其實講真你買部嘢都係唔想煩姐。。。乖乖地買有國際/香港保嘅機算啦。

至於易唔易出事就唔關有冇國際保事,係關你運氣同埋嗰間廠/牌子嘅QC問題。
知出2023版
但係2023都唔方平得去邊
就係唔知出新版,2022會唔會有得平啲
本身都鐘意呢啲2合1,冇乜好選擇
Dell 可以轉香港保(如果香港有賣)
Asus 睇型號版本一年國際保
其他冇
真心平得幾多
你要記住你係香港
外國版又唔貴得幾多
漢科會代一部
有水冷既LAPTOP,

CLS
[img]https://na.cx/i/WcfB6OD.png[/img]
屌藍天公模機漢科入黎做
不過漢科保不了
呢部本身都頂唔順3060個功耗
成部都唔吸引
我建議就一定買新 試下望下4050機
多千幾蚊都嚴重out budget
如果係我就草多少少先買 好過買部電子垃圾
真心唔見d人點解寧願買電子垃圾都唔儲多少少買正常野
D廠就係捉呢班人既心態係咁出改名電子垃圾伏鳩人
清 我都諗緊同一部
英馬nitro 5 Ryzen 7 3070ti 做緊1300鎊好似好抵屌

利申:上一代用家
咁貴
寧願買番g16 算
輕薄laptop 上amd
部MSI GP63仲健在
不過都想換新機
3月頭可以等下
今年台灣牙石個價好進取,4080做緊2萬頭香港代理食屎啦
都係含淚買港行
去轉台灣旅行好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞