Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
Scar 16 mini led版都係80/90先有
當玩具.
如果Mini-LED下放喺中低階Model我諗都要等一段長時間BTW有冇得幫手試下125W嘅4090係點?Thanks!!
得8G ram 會唔會唔夠造
冇記錯mini led版本一直都係頂級版先會有
冇下放過
唔夠做咪買佢隻外置4090
4060 65w版本身都係預你輕打機咋嘛
要再駁外置不如買返2022
你買得呢D輕薄NB就唔好預有滿血gpu效能
想問10000內而家買部notebook得閒打下機 cod gta個d買邊部好啊係香港買既話
佢個新外置盒一野上到4090... 成皮野.
而家香港買既話
想3060款最平有gf66 15.6吋
i7 16gb ram 1tb ssd
$8000~
多幾舊水有gl66同crosshair款 2k mon
但連埋gf66入哂伏list自己爬文

3050ti 就tuf 17.3吋 i7 16gb ram 1tb ssd
多gf66 1千蚊,port位多返唔少,體驗好好多

40系$10000內港行暫時未到貨,冇得講
好,唔該哂大佬
4070 正係計效能同3070ti差唔多 但有DLSS3 cover 番 效能不足既問題
屌唔記得左
咁z13 2023會冇咁熱喎
13代又慳電左,4050又慳電左
睇型號
有機會寄香港埋單價扣完稅平唔過香港
問題係佢只係勁4060少少但貴幾千
幾時有大貨
咪同上年既3070ti同3080情況一樣
請教各位巴打 小弟買部部電腦上網睇片 最多打lol
係咪買果部ROG魔霸新銳 2023 夠做? 但見佢i7 定應該等i9 rog strix 大課唔該各位巴打
最多打lol買部30系咪得
有現貨平得黎又唔使等
40系你唔打3a大作,唔用ai 3d gen圖,唔使用到dlss 3買黎冇意思
你呢個情況唔使格硬買新款,除非有錢冇地方使
唔打機點解要買gaming?

買新APU文書機 已經打到大部分1080P GAMING
之外續航力係拋離其他機好多
3-4月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞