Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (109),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
三叔近期有0E問題,避下先
有DLSS3 既效果差好遠 但問題在於3070ti開DLSS2同4070 開DLSS3 又差幾遠
Asia vivobook pro 14oled m3401
$7998 得唔得

用唔慣部M1
M16 2023 京東要實名認証先買得
最後上taobao比多一千蚊買算
咁由佢…就算有實名認證你都未必搶到首發價就算你喺淘寶俾貴一千蚊對比翻港行都係賺到笑
BTW依家京東首發嘅2023 M16係咩Spec同咩價?
定係你買2023 G16 (灰色)仲好? 13900H + 滿血4060版 (1TB SSD + 16GB RAM)計埋運費先大概HKD 14K有找喎不過就唔知有冇Mini-LED螢幕,但點都好過俾多三千幾蚊買2023 M16嘅4070…….
rog flow z13 點睇
4060 65w

呢個重量我覺得幾好.
G16就算4090都係得ips
好靚 可惜技嘉
大陸版係廢啲
好似得ddr4 ips
但我睇埋其他國家
應該得大陸有4060
我又唔想買4070
咁無得揀 一定係買大陸版
jd 10999
淘寶11623
原來都係食少少炒價 無1000蚊
想問下 我睇到部槍神7 係咪果部 叫rog 咩?
搶唔到預購
40系顯示卡 尤其4050 4060 4070
其實係咪冇必要特別追求滿血
今代能耗比好似唔錯
槍神7即係ROG Strix Scar 16
Plus就係18吋

搶唔到好正常最多食幾百蚊炒價姐
但4080/90最好就滿血會好啲!! 不過4070可以睇都唔駛睇……垃圾中嘅垃圾
2023 M16喎係用DDR4 + IPS咩?唔會用翻DDR4咁撚癲啦……同埋我之前都Send過出嚟,香港代購國行嗰個Spec係樣咁喎仲要係有Mini-LED螢幕 (特登PM問過),衰係衰在用4070姐。

冇人叫你買2023 G16 4090版嘛呢個Spec $14K有找我覺得就算冇Mini-LED都算係咁同Spec下比較,你預Mini-LED機貴多兩千幾蚊

佢要4060
真係DDR4
4070係智商卡,一係儲多D錢上4080,一係慳番D落4060算數
提提大家ROG液金application都幾差下
reddit大量液金移位 cpu過熱post
我部M16 2022都奶過野
大獲了
訂左scar 18
巴打子龍任務貴唔貴
錢唔係問題咪買
打機平版得佢
你估加1000會買到?
到時會加價
槍神=strix
槍神超競版=strix scar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞